Címlap Baleset Sok gyalogos ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A BMRFK összesítése szerint Baranya megye közútjain június 13-a és 19-e között összesen 54 baleset történt, amelyből 16 személyi sérüléssel járt, 38 pedig anyagi káros volt.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek főbb okai a gyorshajtás, az elsőbbségadás elmulasztása, a figyelmetlenség, a követési távolság be nem tartása, valamint a gyalogoshiba voltak. Ittasság gyanúja egy baleset esetében merült fel.

A balesetek során 21-en könnyebben, hárman súlyosan megsérültek, egy gyalogos pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Bevált a Zebra-terv

A balesetek megelőzése érdekében június 14-16. között zajlott a Zebra-terv elnevezésű baleset-megelőzési akció, amelyben a rendőrök elsősorban a gyalogosok biztonságos közlekedésére fókuszáltak, és az ellenőrzés során a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogos átkelőhelyek környékén a testkamerát és drónt is bevetették.

Baranyában 19 járművezetővel szemben közigazgatási bírságot, 41 személy esetében helyszíni bírságot szabtak ki, nyolc személyt figyelmeztettek, négy alkalommal pedig feljelentést tettek a rendőrök. Emellett 16 gyalogos esetében helyszíni bírságot szabtak ki, 61 járókelőt figyelmeztettek, valamint egy gyalogost feljelentettek.

(Fotó: BMRFK)