Címlap Baleset Sokan szenved...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság összesítése szerint a vármegye útjain szeptember 25-e és október 1-e között összesen 55 baleset történt, amelyek közül 40 eset anyagi kárral végződött, 15 baleset során pedig személyi sérülés is történt. A balesetek következtében 13-an könnyen, hárman súlyosan megsérültek.

A balesetek okai főként a sebesség nem megfelelő választása, valamint az előzés és az elsőbbségi jog meg nem adása voltak.

Az elmúlt hónapokban több olyan baleset történt Baranya vármegye közútjain, amelynek érintettjei motorral, rollerrel, kerékpárral vagy kvaddal közlekedtek. Ezekre a balesetekre jellemző, hogy szinte minden alkalommal személyi sérüléssel járnak, amelyek gyakran súlyos kimenetelűek. A balesetek oka sokszor az, hogy a járművezetők figyelmetlenül, gondatlanul közlekednek, és nem tartják be a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat, mint például az elsőbbségi szabályokat vagy a sebesség helyes megválasztását.

Ezen a héten a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzésének figyelmen kívül hagyását ellenőrzi.

(Fotók: Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság)