Címlap Bulvár Vajdasági fér...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megdőlt a részegség világcsúcsa a 80 százalékban magyarok által lakott szerbiai Bácskertesen. A helyi rendőrök megszondáztattak egy, a gyanú alapján erősen ittas kerékpárost, akinek véralkoholszintje – írd és mondd – 5,67 ezrelék volt abban a pillanatban – írja a Mandiner.

Már az 5 ezrelék is halálos dózis, eddig a bácskertesi férfin kívül egy embernek sikerült efölé jutni, és túlélni: egy argentin autósnak 2022-ben. a harmadik helyen egy spanyol férfi áll, aki 2016-ban fújt 4,75-ös értéket.

Az első helyet azonban mostantól a vajdasági férfi tartja, aki ráadásul azzal is megfejelte „teljesítményét”, hogy a többi egészségügyi értéke a normális tartományban mozgott, miközben az orovosok azt sem értették, hogy hogy maradhatott életben ennyi alkohol után. Több orvosi szaklap és szakértők azt állítják, hogy ennyi alkohol, amely a részegség ezen szintjéhez vezet, az jó eséllyel 10-12 embert is kispadra küldene. Az 5 százalékos véralkoholszint a legtöbb embernél már halálos dózis, írja az alkoholizam.com: megbénítja a lélegzési központot, ezzel egyidejűleg a vérkeringés is leáll.