Címlap Baleset Több napba te...

Több napba telhet, amíg felszínre hozzák az elhunyt búvár holttestét

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Napokba is telhet, amíg felszínre hozzák a jósvafői Kossuth-barlangban elhunyt búvár holttestét – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK).

Befejeződött az első szakasza az általuk vezetett, több napja tartó kutatásnak, amelynek célja a balesetet szenvedett búvár megtalálása volt. A bonyolult és összetett művelet következő fázisában az együttműködésben érintettek már annak a részleteit tervezik, hogyan hozzák felszínre a búvár holttestét.

Az előkészítő-tervező szakasz után a merülések csütörtökön várhatóan megkezdődnek, ez a fázis azonban a rendkívüli körülmények miatt valószínűleg hosszú időt, esetleg több napot vesz majd igénybe.

A TEK szakemberei továbbra is a helyszínen vannak, és másokkal együtt azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban felszínre hozzák a búvár holttestét.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely után eltűnt.