Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felvette a kesztyűt az NKA Universitas PEAC nőikosárlabda-csapata, amely a szekszárdi vereség után hazai pályán kicsikarta a győzelmet, ezzel egyenlített a bajnoki elődöntőben. A párharc szombaton a tolnai megyeszékhelyen dől el. A Rátgéber Akadémia felnőttférfi-csapata is nyert, a negyeddöntőben a MAFC-ot múlta felül.

Szép csendben mertek csak bizakodni a pécsi szurkolók. Mindenki úgy gondolta, hogy a Szekszárd kerete erősebb, nem véletlenül végzett előrébb az alapszakasz során, ráadásul már nem kell figyelnie az Euroligára – egy szó mint száz, a Lauberben is esélyesebb, mint az NKA Universitas PEAC.

A pécsi lányok viszont abszolút nem így voltak ezzel! Mindenáron győzni akartak, és ezt a mentalitást érvényre tudták juttatni a pályán is! A nagyszünetig egy orrhossznyival a vendégek jártak előrébb, de a hárompontos előny (34-37) nem jelentett semmit. A harmadik negyedben aztán beindult Csirke Ferenc csapata, s a 24. percben Wentzel Nóra duplájával átvette a vezetést (40-39). Bár a vendégek magukra találtak (40-47), csak egy ideig tartott a tündöklésük: az utolsó felvonás előtt már az NKA Universitas PEAC tartott előrébb (55-52). Az negyedik negyed pedig óriási csatát, szenzációs pécsi játékot és nagy győzelmet hozott, Kiss Virágékat nem lehetett kizökkenteni a nyerő ritmusból, ami végül 76-65-ös sikert eredményezett!

Az elődöntős párharc tehát 1-1-re áll, szombaton újra randevúznak a felek Szekszárdon. Aki akkor nyer, döntőt játszhat – vagyis a pécsi lányok egyetlen lépésre vannak az aranycsatától!

Csirke Ferenc: – Nehéz megszólalni, végighallgatva Zseljko Djokics nyilatkozatát, úgyhogy inkább csak három dolgot szeretnék mondani. Az egyik, hogy gratulálok a lányoknak, egyszerűen fantasztikus, amit ma műveltek! A második az, hogy remélem, Krnjics sérülése nem súlyos, hiszen mindig borzasztó látni, ha valaki ilyen helyzetbe kerül. A harmadik pedig, hogy hatalmas gratuláció a szurkolóinknak is, akik nemcsak, hogy felvették a versenyt a vérmes szekszárdi drukkerekkel, hanem elképesztő hangulatot teremtve hozzásegítettek bennünket ehhez a győzelemhez.

Zseljko Djokics: – Nem érdekel, ki áll amögött, ami itt ma történt. Nagyon szívesen gratulálok a PEAC-nak a játékukhoz, de a győzelmükhöz nem tudok, mert az itt történtek számomra nem sport. Az utolsó öt-hat támadásunk során vagy támadófaultot kaptunk, vagy technikait… Nem jó ez így, mert nagyszerű hangulat volt, a régi időket idézte, én is élveztem, de nem szabad, hogy az ilyesmi megtörténjen a rájátszásban. Kívánom, hogy ugyanez a három játékvezető jöjjön fújni a meccset Szekszárdon is, érdekes élmény lenne.

NKA Universitas PEAC–Atomerőmű KSC Szekszárd 76-65 (17-18, 16-19, 22-15, 21-13)

Bajnoki elődöntő, 2. mérkőzés. NKA Universitas PEAC: Szücs 3/3, Wentzel 15, Marshall 9/3, Nelson 17, Kiss V. 16/6. Csere: Brajkovic 7/3, Simon Zs. 7/3, Dudásová 2, Sarok. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 6, Mányoky, Morgen, Milics 20, Goree 6. Csere: Gereben 13/6, Krnjics 6, Friskovec 12/6, Miklós M. 2, Holcz, Bálint R., Horváth D. Vezetőedző: Zseljko Djokics.

A női elődöntő kezdése előtt két órával a Rátgéber Kosárlabda Akadémia felnőttférfi-csapata belevágott a rájátszásba, a negyeddöntő első mérkőzésén a MAFC-ot fogadta. Az első két negyed nyögvenyelős volt, ráadásul mindkét együttes be volt oltva a triplák ellen (0/24, ebből az NKA Pécs 0/13…), a nagyszünet után azonban beindultak az akadémisták, és végül örömkosárlabdát bemutatva 76-55-re nyertek! A párharc három győzelemig tart, folytatás szombaton Budapesten, a MAFC otthonában.

Minden adott volt a jó hangulathoz a Lauberben (Fotók: Rébay Viktor)