Címlap Közélet Orbán beszélt...

Orbán beszélt Putyinnal, azonnali tűzszünetet javasolt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendkívüli – nemzetközi – sajtótájékoztatót tartott szerda kora délután Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő több témában fejtette ki álláspontját.

A Fidesz minden idők legjobb választási eredményét érte el

  • Orbán elmondta, hogy minden idők legjobb választási eredményét érték el vasárnap. – Soha egyetlen párt sem kapott ennyi szavazatot – fogalmazott.

A miniszterelnök rövid, hárompontos elemzése úgy szól, hogy egyrészt a magyarok békét akarnak, és arra szavaztak, aki nagyobb garanciát jelent a békére. Itt megjegyezte, hogy hárman is próbálkoztak Moszkvában a békével, ő volt az első, „mindig a kicsit küldik előre”.

A siker második eleme, hogy Magyarország sikeres ország, Európa két legsikeresebb országa Lengyelország és Magyarország, ezekben az országokban a legmagasabb a gazdasági növekedés, a legalacsonyabb a munkanélküliség.

A harmadik körülmény az ellenzékről szól. Orbán Viktor azt gondolja, hogy ez egy csak a hatalomért koalíció volt, ami tiszteletlenség a választókkal szemben. Őket csak az érdekelte, hogyan lehet megnyerni a választást, hogyan lehet hatalomra kerülni. A választás sosem a politikusokról, koalíciókról, miniszterelnök-jelöltekről szól, hanem a választókról.

A választás egyfajta szenvedély

Ezzel szemben a Fidesz a szív és szenvedély programját, kampányát, kultúráját képviselte. A választók legsúlyosabb lenézésének azt tartja, hogy a hatalomért még azt is megengedhetőnek tartotta az ellenzék, hogy a fasiszták és kommunisták is megtalálhatják a helyüket a koalícióban.

Budapestre jöhetnek a harcoló felek

Orbán Viktor elárulta, hogy ma hosszasan beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, s azonnal tűzszünetet javasolt. Putyin Orbán szerint pozitív választ adott erre a felvetésre, de vannak feltételei az ukránok felé. Ezeket majd a tárgyalásokon kell átbeszélni – tette hozzá a magyar miniszterelnök.

(via Index)