Tűz ütött ki egy vasúti kocsiban

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön este, Pécsen, a Pécsbánya rendezőn, a felső vezetékkel rendelkező vágányára beérkező, 28 vagonból álló szerelvény első vagonján tűz keletkezett, két farönk égett. Mikor a kocsirendező észlelte a tüzet, jelezte a tolatásvezetőnek, akinek az utasítására a vagont lekapcsolták, elkülönítették egy másik vágányra, amely felett felső vezeték nem húzódott, így áramtalanításra, kiszakaszolásra nem volt szükség - olvasható a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

 

A pécsi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és a tüzet – a vagonra dugólétrán feljutva – gyors sugárral eloltották, illetve a tűzzel érintett részeket láncfűrésszel levágták, eltávolították, majd a vasúti kocsiban lévő faanyagot eláztatták. Az éjszaka folyamán a MÁV rendezője felügyeletet alatt tartotta az érintett vagont. Az eset során személyi sérülés nem történt, másban kár nem keletkezett.

Hirdetés
Előző sztori

Miért hallgat a legsúlyosabb botrányról Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke?

Következő sztori

Visszaüzent a feltételeket szabó szövetségeseinek Péterffy a 12 pontos ultimátum miatt!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1