Címlap Balhé Visszaüzent a...

Visszaüzent a feltételeket szabó szövetségeseinek Péterffy a 12 pontos ultimátum miatt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyeztetni fog velük - ígérte, de azt nem, hogy alá is írja.

Nagyon rövid, mindössze pár mondatos közleményben reagált Pécs polgármestere az elmúlt közel másfél év legkomolyabbnak tűnő belháborújára, botrányára.

Mint azt elsőként megírtuk, bekeményítettek a városvezető frakció képviselői, nehéz döntés elé állították a pécsi polgármestert! Nem akarnak mást, mint amit már a kampányban is ígértek. Ennek érdekében egy 12 pontos ultimátumot tettek Péterffy asztalára. Komoly bajba kerülhet azonban a polgármester, ha aláírja az egyébként nem extra követelést.

Csaknem 24 órája robbant már ki ez a legújabb botrány, a polgármester viszont eddig nem reagált erre nyilvánosan. Most igen, közleményben.

„Számomra az a legfontosabb, hogy a jelenlegi városvezető frakció tagjaival közösen elfogadott, győztes választási programunkat a lehető legteljesebb mértékben végrehajtsam. Azt gondolom ma is, hogy ez a pécsiek érdeke. A program megvalósításából mindenkinek ki kell vennie a részét. Ezért továbbra is számítok a városvezető frakciók valamennyi képviselőjének elkötelezett munkájára.

A héten kézhez kaptam a Momentum frakciója és a DK egyes képviselői által aláírt levelet. Egyeztetni fogok velük, a tárgyalást azonban én nem a sajtó bevonásával óhajtom lefolytatni”

– írta Péterffy, finoman utalva arra, hogy szerinte a 12 pontot kiszivárogtathatták a Pécs Aktuálnak. Ugyanis lapunk írt erről elsőként, és egyedüliként, csak cikkünk után hozta nyilvánosságra a Momentum pécsi frakcióvezetője a teljes követelés-listát.

Mivel a 12 ponthoz határidőket is rendeltek az aláírók, így Péterffy Attilának limitált az ideje az egyeztetésre.

Nem Péterffy az egyetlen városvezető azonban, aki reagált. Őt megelőzte helyettese.

Bognár Szilvia: elmulasztani a korrekciót, hiba

Az éppen karaktergyilkosságba hajszolt és a balodali médiumokban megalázott alpolgármestere, Bognár Szilvia is közzétette a véleményét. Szerinte:

Képesnek lenni javítani, amit nem ígéreteink szerint sikerült tennünk, helyes, elmulasztani a korrekciót, hiba.

Demokratikus, átlátható, párbeszéden és szakmai alapokon működő városvezetést ígértünk. Frakcióink képviselői tapasztalataik megvitatása céljából szóbeli egyeztetésen vettek részt polgármester úrnál, majd kérésére írásban is összefoglalták az elmondott jelzéseiket. 12 pont a kampányban hirdetett elveinkről és a nem ezen elvek mentén született döntések felülvizsgálatáról

írta közösségi oldalán.