Címlap Hírek Bekeményített...

Bekeményítettek a városvezető frakció képviselői, nehéz döntés elé állították a pécsi polgármestert!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem akarnak mást, mint amit már a kampányban is ígértek. Komoly bajba kerülhet azonban Péterffy, ha aláírja a 12 pontot. Most kiderülhet, el tud-e szakadni az MSZP-től, vagy sem.

Egy 12 pontból álló, a „koalíciós működés alapfeltételeit” tartalmazó listát juttatott el Péterffy Attilának kilenc, vele elvileg szövetséges képviselő szerdán – tudta meg a Pécs Aktuál. Az aláírók között van – információink szerint – a Momentum három önkormányzati képviselője, a DK frakciójának négy tagja, és a Párbeszéd képviselője, illetve Mellár Tamás is.

Az egyes pontok valójában nem szólnak másról, mint amit korábban ezek a pártok megígértek a választóiknak; de eddig nem tudták ezeket betartani – Péterffy Attila, és persze a mögötte álló MSZP miatt.

Nehéz döntés elé állították ezzel a pécsi polgármestert, sőt, tulajdonképpen színvallásra kényszerítik!

Városházi forrásaink szerint inkább az elkeseredés, és a tisztességes politizálás vágya hívta életre ezt a „diktátumot”, sem mint az egyébként egyre feszítőbb belső politikai konfliktusok.

Most egyértelműen kiderülhet, ha eddig nem lett volna teljesen nyilvánvaló, hogy kit is képvisel valójában Péterffy: azokat a választóit, akik bizalmat szavaztak neki; vagy egy párt érdekeit. Ki kell derülnie mindenki számára egyértelműen, hogy el tud-e szakadni az MSZP-től, vagy sem

– fogalmaztak városházi forrásaink akkor, amikor rékédeztünk a 12 pontos lista okára.

Mindent megevett az MSZP-s kisgömböc – „Betegesen retteg” a polgármester

Arról lapunk is többször írt már, hogy gyakorlatilag az összes fontos funkciót, vezetői beosztást és önkormányzati cégeket az MSZP kebelezett be Pécsett, Péterffy Attila hathatós közreműködésével.

A gond ezzel az, hogy a 2019-es önkormányzati választáson nem az MSZP győzött, hanem egy „civil” és ‘szakértői” koalíció.

Ezért joggal lehetnek felháborodva azok, akik most azt látják, hogy egy pár százalékos párttá töpörödött érdekszövetség tette rá a kezét a városra.

Az a célunk, hogy valós alternatívát tudjunk felmutatni Pécsett a pécsieknek, hogy mi hogyan képzeljük el a város vezetését. Be akarjuk bizonyítani, hogy mi mások és jobban vagyunk, mint a fidesz; és nem egy párt érdekeit, hanem a pécsiek érdekeit képviseljük. Eddig ebben megakadályoztak bennünket és ez nem túlzás

– magyarázták forrásaink, akiknek elegük van abból, hogy egyéni túlélés érdekében, politikai játszmákba feszítik bele őket valós munnka és érdekképviselet helyett.

A 12 pont között ezért olyan kérések szerepelnek, amelyek országosan is példaértékűek lennének, ha tényleg meg tudnának valósulni Pécsett.

Erre azonban igen kicsi az esély abban az esetben, ha Péterffy nem lép ki az MSZP árnyékából. Ha viszont kilép, azzal azt kockáztatja, hogy megpuccsolják – belülről, ettől forrásaink szerint egyébként is „betegesen retteg.”

A pontok között olyanok vannak, mint hogy

  • a BIOKOM-nál szüntessék meg a morális válságot okozó „Közbeszerzés és projekt manager” pozíciót, amit jelen pillanatban egy háttérben mozgó, de a Városházán „rendszeresen parolázó” MSZP-s potentát testvére felügyel (Kőhegyi testvérek);
  • Nyőgéri Lajos kinevezését vonja vissza Péterffy; döntsön ebben (is) a Közgyűlés;
  • hozza nyilvánosságra végre a polgármester és számoljon be részletesen az „átvilágítások” eredményeiről, ne tartsa ezt titokban;
  • Azonnal elbocsátható és visszahívható legyen az a hivatali, intézményi, szervezeti és cégvezető, aki a közérdekű adatok kiadását megtagadja (akkor is, ha a polgármester utasítására nem adja ki);
  • Minden városházi, önkormányzati, céges szerződés – mellékletekkel, teljes terjedelmében – legyen nyilvános, könnyen és azonnal elérhető; különösen minden önkormányzati képviselő számára;
  • Rendszeres és részletes beszámolót várnak Ruzsa Csabától, illetve a mindenkori gazdasági alpolgármestertől arról, hogy mit csinál;
  • Szüntesse meg Péterffy az önkormányzati képviselőket és a polgármesteri hivatal dolgozóit érintő összeférhetetlenségeket (családi, rokoni, szerelmei szálak szövik át ugyanis az önkormányzatot és cégeit);
  • Pályázaton kiválasztott, alkalmas vezető legyen a város lakásgazdálkodásáért felelős, mert most „az elmúlt tizenöt hónapban semmiféle előrelépés nem történt, a lakásgazdálkodással foglalkozó hivatali szervezet egy átjáróházzá vált”;
  • Bognár Szilvia alpolgármester kapja vissza azokat a jogköreit, amelyeket elvett tőle Péterffy Attila, és Nyőgéri Lajosnak, valamint Ruzsa Csabának adta.

A képviselők határidőket is szabtak az egyes pontokhoz azért, hogy ne lehessen a végtelenségig elhúzni és elódázni ezeket; ez ugyanis komoly taktikai fegyver volt eddig – magyarázták.

Ha Péterffy Attila úgy dönt, hogy nem írja alá az egyébként egyáltalán nem extra – de az MSZP-nek fájdalmas – kéréseket, akkor patthelyzet alakulhat ki (hacsak nem viszik kenyértörésre a dolgot egyes képviselők, ami a frakcióból való kilépést is jelentheti akár).

Igaz az is, hogy ebben az esetben meg kellene tudnia magyarázni a polgármesternek, hogy miért nem támogatja azt, amit maga is megígért még a választási kampányában.

UPDATE: A Momentum nyilvánosságra hozta a képviselők teljes követelését: Bajban van Péterffy Attila?