Címlap Balhé A HírTV-ben n...

A HírTV-ben nyugtatott a rezsibiztos Németh Szilárd

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Energia-veszélyhelyzetet hirdetett kormány. Augusztustól az átlagfogyasztáson felül mindenkinek a piaci árat kell fizetnie a gázért és az áramért. A HírTV stúdiójában Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos közölte: visszaáll a teljes rezsicsökkentés, ha vége a háborúnak, de addig is kompenzációban is gondolkodnak.

Ha eljön a béke, akkor visszaáll a régi rend, visszaállhat a régi rend, azért pedig nagyon sokat kell még tennünk. Nekem ez a határozott meggyőződésem. Én egyben viszont biztos vagyok, hogy az árak egy pillanat alatt nem fognak visszaesni, de akkor már van lehetőségünk arra, hogy a béke tekintetében gondolkozzunk” 

– mondta el a HírTV stúdiójában Németh Szilárd.

A kormánybiztos arról is beszélt, hogy dolgoznak valamiféle kompenzáción.

A Fidesz mindig is a rezsicsökkentés pártján állt, és a rezsicsökkentéssel eddig is, és ezentúl is meg fogjuk védeni a családokat. Van olyan háztartás is, ahol csak villanyt használnak és gázt nem. Sok mindenben gondolkodunk. (…)

Gyakorlatilag egész éjszaka ömlöttek az e-mailek és a Facebook-hozzászólások, és ezeket a problémákat mind-mind asztalra hozzuk, és ezzel nagyon komolyan foglalkozunk, mindenkin segíteni szeretnénk

– tette hozzá. 

Gerhardt Máté műsorvezető kérdésére, hogy elképzelhető-e bármilyen enyhítés vagy kompenzáció, Németh Szilárd elmondta, ő maga dolgozik ezen és azokkal dolgozik, akik egyébként összefogják ezeket a társadalmi csoportokat.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg: