Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két arany- és két ezüstéremmel zárta az Egyesült Államokban, Birminghamben megrendezett Világjátékokat a magyar aerobik válogatott. A pécsi versenyzők ismét húzóemberek voltak, Mazács Fanni, Bali Dániel és Farkas Balázs ragyogó teljesítményt nyújtottak!

Mindössze három héttel a portugáliai világbajnokság után, amelyen a Mazács Fanni és Bali Dániel alkotta pécsi páros aranyérmes lett, nem volt könnyű újra csúcsformába lendülni. A magyar válogatott tagjai azonban megbirkóztak a feladattal: négy éremmel zárták az Egyesült Államokban megrendezett Világjátékokat!

Bár a páros nem tudott ismét a dobogó tetejére állni, s a második hely egyértelműen csalódás volt a PSN Zrt./Sportiskola két kiváló sportolója számára, a csupa pécsiből álló trió szenzációs gyakorlatot mutatott be, amellyel a teljes mezőnyt maga mögé utasította! Szintén aranyérmes lett az aerodance csapat, amelynek tagja volt Farkas Balázs, a csoport pedig (benne a három pécsivel) második helyen végzett.

– Életünk legnehezebb versenye volt, három héttel a világbajnokság után szinte lehetetlen volt átmenteni a formát – nyilatkozta a Pécs Aktuálnak a tengerentúlról Varga-Réfi Eszter, a PSN Zrt./Sportiskola vezetőedzője, egyben a válogatott edzője. – Én életemben nem láttam még ekkora küzdelmet, amit ezek a versenyzők lenyomtak! A páros nagy pofon volt, senki nem várta, hogy bejönnek elénk a brazilok, ha jót csinálunk. Márpedig ez volt életük gyakorlata… Azt hittem, nem tudunk felállni belőle, aztán mégis. A döntőben a csoport volt előbb, amiben lett egy elég komoly hiba, azon ment el az arany. Negyven perc volt a trió előtt, és pocsék volt a bemelegítés. Aztán a semmiből varázsoltak egy álomgyakorlatot! Benne volt minden, szív-lélek, az egymás iránti szeretetünk és felelősségünk, meg az elmúlt húsz év minden szenvedése, öröme, munkája. Igazi korona a pályafutásukra!

Gratulálunk az aerobikosainknak!

A trió szenzációs gyakorlata első helyet ért!
Amikor kiderült a végeredmény…