Címlap Balhé A pogányi kuk...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt indult büntetőügyben az eljárást felfüggesztette és közvetítői eljárásra utalta azzal az elkövetővel szemben, aki gépkocsijával egy kukoricásban autózott, és kisebb kárt okozott.

A vádhatóság szerint a fiatal férfi gépkocsijával hobbi szinten szokott földes utakon terepautózni. Október 1-jén az esti órákban személygépkocsijával Pogány külterületén behajtott egy mezőgazdasági területre, ahol a lábon álló kukoricát letarolta, amellyel 70 000 forint kárt okozott. Miközben a kukoricásban terepralizott, a férfi elvesztette első lökhárítóját, visszapillantó tükrét, valamint forgalmi rendszámát is.

Másnap a mezőőr a kukoricásban okozott pusztítást észlelte, illetve megtalálta a férfi által hátrahagyott autóalkatrészeket is. Ennek alapján a beazonosították a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Tekintettel arra, hogy mind az elkövető, mind a sértett kérte a közvetítői eljárásra utalást, ezért a Pécsi Járási Ügyészség az eljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A közvetítői eljárás lefolytatásának akkor van helye, ha a gyanúsított, illetve a sértett indítványozza annak lefolytatását, illetve ahhoz hozzájárul, a gyanúsított beismerő vallomást tesz, valamint a bűncselekmény jellegére, a gyanúsított személyére is tekintettel a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható. Amennyiben a közvetítői eljárás eredményes lesz, úgy az elkövetővel szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.