Címlap Sport Csirke Ferenc...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szezon elején még nagy célokat szövögetett a Paks NB I. A-csoportos férficsapatánál Csirke Ferenc, ám a közös munkának hamar, már a negyedik fordulót követően vége szakadt. A kiváló pécsi szakember nem sokáig volt munka nélkül: igent mondott a Nemzeti Kosárlabda Akadémia hívására.

A kiváló edzőtől október 22-én, a Kaposvártól hazai pályán elszenvedett vereség után búcsúztak el a paksi csapatnál, ám nem sokáig volt munkanélküli: a Nemzeti Kosárlabda Akadémia azonnal lépett, és visszahozta Pécsre.

– Nagyon örülök Csirke Ferenc érkezésének – fogalmazott a Pécs Aktuálnak a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László. – A szervezetünkhöz sokan jönnek olyanok, akik a szakmaiságot adják, mások az identitást, nagyon kevés olyan ember érkezik, akiben mindkettő egyszerre megvan. Csirke Ferenc ezen kevesek közé tartozik!

A 47 éves szakember a PVSK férficsapatát a 2018/2019-es szezonban bronzéremig vezette az NB I. A csoportban, vagyis mély nyomokat hagyott a pécsi kosárlabdázásban, majd két éven át irányította az NKA Universitas PEAC női együttesét, amellyel a 2021/2022-es idényben negyedik lett a bajnokságban és a Magyar Kupában is.

– Nagyon örültem a Nemzeti Kosárlabda Akadémia hívásának, hiszen olyan kosárlabdaedző vagyok, akiben mindig megvan a bizonyítási vágy, és aki folyamatosan szeret dolgozni – mondta Csirke Ferenc. – Az akadémián férfivonalon fogok dolgozni, az NB I. B Zöld csoportban szereplő csapatot, valamint az U20-asokat irányítom. Ez egy nagyon motiváló, érdekes feladat, hiszen az itt szereplő játékosok fontos láncszemek, egy részük már az A-csoportos csapat tagja is egyben, ezért egyénileg folyamatosan fejlesztenünk kell őket az akadémiai rendszeren, szisztémán belül. Emellett persze az eredményekre is figyelnünk kell, az U20-asokkal érmet szeretnénk szerezni, a Zöld csoportban pedig minél jobb helyen akarunk zárni, lehetőleg olyan pozícióban, amely feljogosít a Piros csoportba jutásra.

A két csapatnál végzett munkája mellett Csirke Ferenc tapasztalatára természetesen az A-csoportos együttesnél is számítanak! A leendő ellenfelek feltérképezésében, a scoutingban segít majd a szakmai stábnak – a meglátásai, észrevételei nagyon értékes pluszt adhatnak a bennmaradásért küzdő csapatnak.