Címlap Balhé Autóval üldöz...

Autóval üldözte élettársát az agresszív férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség többek között közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki az élettársával történt szóváltás után gépkocsijával ámokfutásba kezdett Pécs belvárosában - írta meg közelényében Magyarország Ügyészsége.

A vádirat szerint egy férfi 2020 márciusában, Pécsett, egy benzinkútnál szóváltásba keveredett élettársával, melynek során letépte annak autóján lévő mind a két rendszámtáblát azért, hogy az élettársa a gépkocsival ne tudja a benzinkutat elhagyni.

A nő azonban félt attól, hogy a férfi bántalmazni fogja, ezért annak ellenére, hogy autóján már nem volt rendszámtábla, megpróbált az autóval elmenekülni. A férfi ezt követően beült a saját gépkocsijába és a nő után indult. Többször, nagy sebességgel a nő felé kormányozta az autóját, melynek során egy alkalommal gépkocsijával nekiütközött a másik autónak.

A nő egy kereszteződéshez érve – mikor a jelzőlámpa pirosra váltott – megállt autójával. Ekkor a férfi is megállt mellette, a gépkocsijából kiszállt és az élettársa autójának ajtajába egy alkalommal belerúgott.

A nő ezután megpróbált ismét elmenekülni autójával, a férfi azonban követte.

Ennek során Pécs belterületén a jelzőlámpa piros jelzését is figyelmen kívül hagyva közlekedtek, a vádlott szándékosan a gépkocsiját élettársa autójának kormányozta, a két gépkocsi összeütközött, majd a sértett a gépkocsival megállt.

A vádlott közlekedése során a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A vádlott cselekménye többek között a közúti veszélyeztetés bűntettének, valamint az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megállapítására alkalmas.