Címlap Hírek Gulyás: Szilv...

Gulyás: Szilveszterkor 20.00 órára haza kell érni

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szilveszterkor nem lesz változás, a karácsonyról jövő hét után döntenek - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Idei karácsony: mindenki örülne a családi ünneplésnek

Mindenki örülne, ha együtt lehetne karácsonykor a család és mindenki örülne annak, ha olyan szabályokat lennének, amelyek erre a néhány napra, vagy legalább egy napra megkönnyítik a kapcsolattartást – mondta Gulyás Gergely. De a legfontosabb az, hogy a vírus terjedése megakadályozható és lassítható legyen. Ezért december 21-én ennek megfelelően dönt majd a kormány

Nem lesz változtatás szilveszterkor

  • este 20.00 órára haza kell érni
  • 10 fős létszámkorlát továbbra is lesz szilveszterkor

Tudjuk, hogy ez áldozatokat kíván, főleg a fiataloktól. De látnunk kell, hogy több heti védekezést sodorhat ez veszélybe és ezt mindenféleképpen el kell kerülni – mondta Gulyás Gergely.

Jó hír: Tetőzhet a járvány

Lassan mintha csökkenne a fertőzések száma, de elég hektikus és nem telt el annyi idő, hogy kijelentsék, túl vannak a csúcsponton. De remélik, hogy innentől kezdve a fertőzés szám is mérséklődni fog – mondta az online tájékoztatón Gulyás Gergely.

Oltás: jövő év elején érkezhet az első oltóanyag

Leghamarabb oltóanyaghoz kell jutni, ezért Európa mind az öt oltási projektjében részt vesz Magyarország.

Mind keleten, mint nyugaton vannak olyan fejlemények, hogy jövő év elején érkezhet oltóanyag Magyarországra – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Aki tud és szeretne, regisztráljon!

Gulyás felhívta a figyelmet arra, hogy már lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon van lehetőség az ingyenes és önkéntes oltásra.

A kapacitások harmadát veszik igénybea

Az ágyak kétharmada szabad a kórházakban. Úgy tűnik – hogy megfeszített munkával – képes az egészégügy ellátni azt a nagy terhelést, amit a koronavírus megbetegedések jelentenek – mondta Gulyás.