Címlap Balhé Ellenzék: &#8...

Ellenzék: „Ismét a zárt ajtók mögött árusítja ki a pécsiek autóbuszait a baloldal”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményben reagált a pécsi Fidesz arra a hírre, amit elsőként a Pécs Aktuál írt meg kedden. Eszerint megerősített információink szerint féltucat buszt adott el Pécsett az önkormányzat cége, de titkolják, hogy kinek és mennyiért! Kiderült az is, további buszokat is szeretnének értékesíteni.

Az ellenzék szerint „ismét zárt ajtók mögött árusítja ki a pécsiek autóbuszait a baloldal” – utaltak vissza arra az időszakra, amikor Pécs teljes buszflottáját eladták, majd visszabérelték a szocialista városvezetés idején.

A pécsi Fidesz közleményében azt írja: „minden előzmény nélkül szembesülhettek a pécsiek azzal, hogy a szocialista városvezetés emberei által megszállt Tüke Busz titokban elkezdte kiárusítani a pécsiek autóbuszait. Tavasszal a cég még azt állította, hogy stabil lábakon áll, most viszont pénztelenségre hivatkozva járművei értékesítésébe kezdett.

Gyanús, hogy a hírek szerint áron alul keltek el a járművek. Haladéktalanul magyarázatot várunk a cégtől és a városvezetéstől a történtek hátteréről” – tették hozzá egyebek mellett.

Péterffy Attila csapata az elmúlt két évben sokadik alkalommal játszik bújócskát, dönt zárt ajtók mögött olyan ügyekben, amelyekben a pécsiek joggal várják el, hogy korrekt módon tájékoztassák őket. Két éve beszélnek átláthatóságról, ugyanakkor ez idő alatt éppen ennek ellenkezőjét, zavaros háttéralkukat és szocialista oligarchák gátlástalan kiszolgálását tapasztalhatták csak a pécsiek

– szögezte le az ellenzék.

Azt is tudjuk ugyanakkor, hogy

a pécsi baloldal egyszer már elherdálta a pécsiek autóbuszait. Akkor ráadásul úgy adták el őket, hogy még vételárat sem kapott a város értük. Sőt még ma is, több mint tíz év elteltével, a pécsiek pénzén kénytelen a város és a cég visszavásárolni a felszámolótól a járműveket vagy akár a buszpályaudvarokat”

– emlékeztet a pécsi Fidesz.

Az ellenzék azt kéri, hogy „a városvezetés és a Tüke Busz vezetői haladéktalanul hozzák nyilvánosságra és tárják a pécsiek elé az eladás valamennyi iratát és számláit„.