Címlap Balhé Ez ám a bossz...

Ez ám a bosszú: kirúgták, ezért kitekerte több mint kétszáz galamb nyakát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A monori nyomozók őrizetbe vették azt a 39 éves pilisi férfit, aki a gyanú szerint kirúgása miatt bosszúból megölte volt munkaadójának 214 galambját, 36 galambnak pedig szárnyát és lábát törte.

Zsákba gyömöszölte a kimúlt madarakat a tettes

Sokkoló látvány fogadta a 36 éves galambászt június 22-én reggel. Családi háza udvarán lévő galambházaiba lépve szembesült a szívszorító és megdöbbentő képpel: madártetemek fehér zsákba dobálva.

Elmondása szerint ilyen kegyetlen pusztítást még ő sem látott, pedig 30 éve töretlenül galambokat nevel és gondoz: szárnya-, lába törött, kitekert nyakú jószágok.

A madarakból 214 elpusztult, ám a 36 életben maradt, szárnya, lába sérülteknek is csekély esélyük maradt az életbe maradásra. Az állatok értéke mintegy 720 ezer forint.

A tulajdonos vázolta a tettesre vonatkozó elgondolását, mivel az egyik, közelmúltban elbocsátott alkalmazottjának az utóbbi hónapokban kedvenc szavajárásává vált, hogy „zsákba szedem és kitaposom a belüket”.

A 39 éves V. Ottó másik kijelentése kirúgása után hangzott el: „Galambjaidat el fogom pusztítani, azok fejét le fogom szakítani, galambosba fogom őket agyonverni”.

A monori rendőrök rövid úton, kutatásról szóló határozattal kezükben kopogtattak a 39 éves férfi otthonának ajtaján. Az ingatlanon öt darab gabonás zsákot, valamint V. Ottó ruhadarabjait, lábbelijét lefoglalták.

A férfi kihallgatásán a cselekmény elkövetését nem ismerte el, vallomást nem tett.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 250 rendbeli állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az őrizetbe vett 39 éves férfi ellen, egyben kezdeményezik letartóztatását.