Címlap Közlekedés Még ez is: ne...

Még ez is: nem bírják a kánikulát a sínek, késnek a pécsi vonatok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hőség miatt 40-80 kilométer/órás sebeségkorlátozásokat vezetett be a MÁV több vasútvonalon, az érintett szakaszokon jelentősen meghosszabbodhat a vonatok menetideje.

A Mávinform tájékoztatása szerint a pécsi vonalon a Keszőhidegkút-Gyönk-Döbrököz közötti szakaszon 80 kilométer/órára korlátozták a vonatok sebességét, ezért 20-30 perccel nő meg az InterCity vonatok menetideje.

45 Celsius-fok felett deformálódhat a sínpálya

A vasúttársaság szakemberei folyamatosan ellenőrzik a vasúti pályákon a kritikus sínhőmérsékleti pontokat, és amennyiben a 45 Celsius-fokot elérő, illetve meghaladó sínhőmérsékletet mérnek, a MÁV fokozott pályafelügyeletet vezet be.

A tartós hőterhelés szerkezeti változásokat okozhat a vasúti pályában, a magas sínhőmérsékletnél – 50-60 Celsius-fok között – a pálya deformálódhat. Amennyiben ennek jelei mutatkoznak, a vasúttársaság a biztonságos vonatközlekedtetés érdekében sebességkorlátozást vezet be

– közölte a Mávinform.