Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azért nem akart leszállni a fiatelember az elektromos rollerével, mert azt gondolta, ha van bérlete, akkor viheti a rollert is. Ez egyébként így is van, az üzletszabályzat szerit vihette volna, de a sofőr dönthet másképp is. 

A videót egy ovasónk küldte, ezen jól hallatszik, hogy az ideges utasok már veszekednek a rolleres férfivel. A balhé a 28Y buszon zajlott le péntek délután, amikor egy fiatalember szokása szerint szeretett volna rollerével együtt felszállni a buszra. A sofőr nem így gondolta, ezért le akarta szállítani, de a férfi nem engedett. Ebből jó kis balhé lett, az utasok fél óra várakozás után után már kezdek türelmetlenek lenni.

A szabályzat szerint vihette volna a rollert a férfi, de ezt felülbírálhatja a sofőr.

A Tükebusz üzletszabályzata szerint:

„Kézipoggyászként minden utas legfeljebb 2 db 40 x 50 x 80 cm, vagy 20 x 20 x 200 cm méretet meg nem haladó, egy személy által hordozható, a fel- és leszállást valamint átjárást nem akadályozó kézipoggyászt, illetve 1 db szánkót, 1 pár sílécet, 1 köteg facsemetét, fenyőfát (csomagolva) vagy 1 db gyermekkocsit szállíthat díjtalanul. A fentiektől eltérően nem szállítható az a kézipoggyász, amely a fenti feltételeknek ugyan megfelel, de tömege a 30 kg-ot meghaladja.”