Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb érdekes poszt jelent meg a mecseki tüzet okozó pécsi férfi, Kósa Mátyás Krisztián Facebook-oldalán. Elmondása szerint a kártérítési ügyintézés már folyik, ugyanakkor szerinte lassítja, nehezíti az elszámolást az, hogy lejárató, gyalázkodó üzeneteket, halálos fenyegetéseket kap.

Amint azt lapunkban megírtuk, augusztus 18-án, csütörtökön hatalmas tüzet okozott egy pécsi férfi Pécs patacsi városrészén, a hegyoldalban. A lángokat végül több mint száz tűzoltó megfeszített munkájával lehetett csak megfékezni, ám ennek ellenére három ház teljesen leégett, és több másikban is jelentős kár keletkezett.

A tűz okozását még aznap este névvel, arccal felvállalta Kósa Mátyás Krisztián, ezzel kapcsolatban lapunknak nyilatkozatot is küldött, aminek kérte a megjelentetését. A férfi ma délelőtt a Facebook-oldalán posztolt egyet: a bejegyzés elején a kártérítésről ad tájékoztatást, majd a személyét ért támadásokat taglalja.

„Két károsult vette fel eddig a kapcsolatot velem. Már folyik a kártérítés ügyintézés és a kártérítés gyors előkészítése a vonatkozásukban. Kérem a többi károsult jelentkezését is írásban, kutúrált, emberhez méltó, civilizált módon az email címemen: [email protected].”

„Az ellendrukkereket, trollokat, a régi általam jól ismert és az új, általam még pillanatnyilag ismeretlen ellenségeim arra kérem, hogy most ne lassítsák, ne nehezítsék, ne lehetetlenítsék meg a korrekt és gyors, hatékony elszámolásokat.”

„…támadó, lejárató, gyalázkodó, gusztustalan, undorító üzenetekkel, posztokkal, nyilatkozatokkal, halálos fenyegetésekkel, névtelen fenyegetó levelekkel, fake news-okkal, telefonos és egyéb zaklatásokkal, stb. nem segít most senki sem a károsultakon.”

„Az összes ellenem és az ismerőseim ellen irányuló verbális, kommunikációs és fizikai támadást, zaklatást folyamatosan megfigyeli és kivizsgálja a Rendőrség. Felhívom továbbá azok figyelmét, akik hazugságaikkal, hamis nyilatkozataikkal, vádjaikkal, vallomásaikkal, stb. szükségét érezték, érzik annak, hogy szerepelhessenek egy kicsit a médiában, hogy minden valótlanságnak jogi következménye lesz rájuk nézve a kártérités után.”

“Azok, akik meg meg akarnak ölni engem,nyugodtan megpróbálhatják. Van rá lehetőségük, mert nem menekülök el előlük. Azonban számoljanak azzal a kockázattal, hogy meg tudom védeni magam és mindenki mást is, akit támadás fog érni. A jogom is meg van hozzá.

„Nem érdemes kockáztatni!!! Se nem bevállalni “100 év börtönt” az én kivégzésemért, illetve a gyilkosságra történő felbújtásért!!! Szóval az egész város, az egész ország rám vadászik??? Ok. Úgy támadjatok rám, hogy bevállaljátok annak a kockázatos következményeit.”

Majd a végén, ahogy illik, jön a csattanó:

“Tehát ellenségeim.Ellenségeink.Addíg álljatok le,amíg lehet.Nagy hiba volt belém állni mindenkinek”.

„Hamarosan váratlan fordulat várható az ügyben…”

A teljes poszt itt olvasható: