Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vihar tehet mindenről. Új csatorna épül a villámárvizek megakadályozása érdekében - közölte a Biokom.

A gaz lenyírása után előkerült a szép zöld gyep és a fűszernövények is már színesen pompáznak. A területről legalább egy tucat műanyag zsákot töltöttek meg gazzal.

Ennyi gaz nőtt a parkban

A városüzemeltetési cég közleményben számolt be a park soron kívüli rendbetételéről, amely várhatóan hét végére befejeződik, a kavics borítást pedig, amit a vihar lehordott, időjárásálló térkőre cserélik.

“Az átadást követően két erős vihar is lecsapott a városrészre, amely során a kialakuló villámárvizek mindkét alkalommal károkat okoztak a park területén. Ennek oka részben az volt, hogy a rézsűs felületen még nem hajtott ki gyep, illetve a meg nem erősödött lágyszárú növények hiányában a területre zúduló villámárvizek a friss virágágyi felületeken könnyen eróziót okozhattak. Ez a jelenség a gyep és a növények megerősödésével rövidesen megszűnik. Emellett a BIOKOM Nkft. szakértői úgy határoztak, hogy továbbfejlesztik a park és a park feletti Gáspár és Majtényi Ferenc utcák vízelvezetését, annak érdekében, hogy az extrém viharok során a Mecsekoldalról lezúduló heves villámárvizek a jövőben minél kisebb károkat tudjanak csak okozni a parkban” – áll a Biokom közleményében.

Épül az új csatorna (fotó: Biokom)

A változás szembetűnő, csak néhány óra kellett hozzá, hogy így nézzen ki: