Címlap Hírek Mindkét kutya...

Mindkét kutyakiképző megfulladt, megtalálták a holttestüket a Dunában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A büntetés-végrehajtás 29 éves hivatásos állományú tagjának holttestét a Kis-Duna híd közelében találták meg és emelték partra a kutatást végző szakemberek. Az eltűnés helyének közelében, július 6-án 8 óra 10 perckor a szakemberek megtalálták Rácalmásnál, a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás szervezetének másik munkatársát is, aki hétfő délelőtt merült el kollégájával együtt a Dunában, amikor szolgálati ebek kiképzését végezték.  

A két kutyakiképző hétfő délelőtt gyakorlatozott Rácalmás,

amikor az egyikük kutyája belekerült a vízbe. A férfi utánament, majd elmerült. Kollégája a kiképzéshez használt vastag, úgynevezett csibészbundában próbálta kimenteni.

Metropol információi szerint a ruha megszívta magát vízzel, ezért ő is elmerült. Az egyikük holttestét tegnap megtalálták a hatóságok.

Duol.hu információi szerint

A KIS-DUNA-HÍD ALJÁTÓL PÁR MÉTERRE VAN EGY VESZÉLYES, 15-20 MÉTERES GÖDÖR, AMIT AZ ÖRVÉNYEK ALAKÍTOTTAK KI.

A víznek ott nagyon erős a sodrása. Ha valakit elkap egy örvény, nem tud kiúszni belőle. A partszakaszon korábban is történt már tragédia.

Egy kommentelő azt írta a közösségi oldalon, hogy először csak az egyik férfi került bajba, majd a másik utánament segíteni. Mindketten elmerültek. Többen írták, hogy ruházatuk rántotta le őket a vízbe.

30 kg egy ilyen kutyakiképző-felszerelés

Metropol megkeresett egy kutyakiképzőt, aki elmondta, hogy az alsó és felső része egy ilyen ruhának akár 30 kg-t is nyomhat.  Azért van így kitalálva, hogy a kutya ne tudja átharapni. Ez a felszerelés teljesen merevvé teszi a karokat. Azért gyakorlatoznak a parton is, mert előfordulhat, hogy fogolyszökés esetén a vízen keresztül próbálnak menekülni a rabok – mondta a lapnak a kiképző.

A hatóságok tegnap délután, a Kis-Duna-híd közelében megtalálták a vízben az egyik elmerült kutyakiképző holttestét. A társát egy nappal később, szerda reggel emelték ki a vízből.