Címlap Balhé Hidegzuhany: ...

Hidegzuhany: a Pont Ott Partin derült ki, hogy mégsem indul el egy képzés a PTE-n!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sok szerencsés és boldog fiatallal találkoztunk a Pont Ott Partin, de akadtak olyanok is, akik nem örülhettek, pedig jól teljesítettek.

Csalódott diák kereste meg lapunkat, aki egészen csütörtök estig abban a hitben élt, hogy felvették a PTE-re. Kiválóan felvételizett, maximális pontszámot kapott, mindenki kedves volt vele a felvételi folyamat alatt és után is; és úgy tűnt, hogy sínen van, azaz szeptembertől megkezdheti tanulmányait a PTE KPVK környezetkultúra szakán.

Majd jött a hidegzuhany estefelé, amikor SMS-ben értesítették: nem vették fel.

Felvettük a kapcsolatot a PTE-vel, hogy kiderítsük: mi történhetett. Az egyetem érdeklődésünkre közölte, hogy „a kérdéses szak esetében a jelentkezők száma elégséges volt ahhoz, hogy a Kar megtartsa a felvételi tájékoztatóban előírt alkalmassági és gyakorlati vizsgákat, azonban

a ténylegesen felvehető hallgatók létszáma és bekerülési pontszáma már nem érte el a kívánt minimumlétszámot, azaz a meghirdetett minimum 5 főt. Erről nem is értesülhettek volna más időpontban a felvételizők, mint a ponthatárok kihirdetésekor

– tették hozzá.

Általánosságban elmondható – írták még, hogy „azokon a szakokon, ahol nincs elégséges számú felvehető hallgató, mert a felvehető hallgatók száma vagy a pontszáma nem éri el szakon elvárt minimumot, akkor – a társintézményekhez hasonlóan – az adott szakra nem veszünk fel hallgatót, azaz a szak az adott évben nem indul el„.

A csalódott diák szerint legalább húszan voltak a felvételin, furcsának tartja, hogy nem akadt 5 – pontosabban rajta kívül még négy – olyan jelentkező, aki megfelelt volna; a munkáik alapján ugyanis nem erre következtetett.

Lapunk kereste az érintett kar vezetőjét is, de egyelőre nem értük el. Ha tudunk vele beszélni, és új információt tudunk meg, akkor frissíteni fogunk, vagy új cikket írunk.