Címlap Szórakozás Láncos lépege...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Malomvölgyi Parkerdőben számos újítás valósult meg az elmúlt évben a Pintér János parkmegújítási programnak köszönhetően, hiszen nemrég új padokat és esőbeállókat helyeztek ki, legutóbb pedig tovább bővítették a már meglévő játszótér is.

A parkerdőt kezelő pécsi városüzemeltetési társaság tavaly, a Pintér János parkmegújítási program keretében kezdte meg Malomvölgy fejlesztését. A program keretében a Biokom szakemberei a tavakat körülvevő sétautak felújítása után egy homokos plázst és egy új játszótéret is kialakítottak. Megújították a gáttól északra elhelyezkedő parkolót, új asztalokat és padokat helyeztek ki, további tűzrakóhelyeket alakítottak ki, őszre pedig elkészültek a Zsíros-dombi kilátó felújításával is.

Az újítások az idei évben is folytatódtak. Lakossági kérésre a társaság a Malomvölgyi úttal párhuzamosan lévő gyalogos-kerékpáros út mentén padokat helyezett ki, amelyeket hamarosan újabbak követnek a tó körüli sétány mellett, valamint még ebben az évben a Kökényi tó (I. tó) délkeleti oldalán lévő gyalogos fahíd teljes felújítását is tervezik.

A napokban új elemmel, a „láncos lépegető” elnevezésű, népszerű egyensúlyozó, ügyességfejlesztő eszközzel bővült a játszótér. Emellett a tavak körül négy helyen új, mobil illemhelyeket is telepítettek a szakemberek. Ezek közül hármat kerekesszékesek is tudnak használni. Az új mobil WC-ket hetente takarítják majd.

A tervek szerint hamarosan a II-es tó északi végében található büfé ismét várja majd a látogatókat.