Címlap Balhé Hűtlen kezelé...

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a DK az árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Varga Zoltán, az ellenzéki párt parlamenti képviselője, a népjóléti bizottság elnöke szombati online sajtótájékoztatóján elmondta:

a feljelentés célja, hogy végre bíróság elé álljanak azok, akik több mint 300 milliárd forintnyi közpénz eltüntetéséért felelősek.

Kitért arra, hogy a DK megnyert egy adatigénylési pert, amelyből kiderült, a lélegeztetőgépekből egy darabot sem sikerült felhasználni vagy értékesíteni 2020 óta.

„A népjóléti bizottság elnökeként bejuthattam abba a raktárba, ahol negyedik éve tárolják a senkinek sem kellő lélegeztetőgépeket” – tette hozzá Varga Zoltán. Szerinte a túlárazva megvett kínai lélegeztetőgépeken a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg, miközben a Covid-járvány során magyar emberek tízezrei veszítették életüket.

„Az Orbán-kormány kétszeresen lopta meg a magyarokat a lélegeztetőgépekkel. Először, amikor túlárazva megvették ezeket, másodszor pedig, amikor feleslegesen kellett fizetni a tárolásukért”

– mondta Varga Zoltán.(MTI)