Címlap Balhé Így veri fogy...

Így veri fogyatékos „házi szolgáját” Pécsen a család, amely rettegésben tartja a szomszédait is

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb drámai videófelvételt kaptunk (lásd cikkünk alján) arról az erős városházi kapcsolatokkal bíró pécsi családról (Gy. család), amely rettegésben tartja a szomszédait, és amelynek nőtagja – üzlettársként – 15 milliót kapott az MSZP-től. A nő másik társa a betéti társaságban a mostani pécsi MSZP-s alpolgármester, Nyőgéri Lajos felesége volt. Ezért többen is azt gyanítják, Gy. L.-né csak sima stróman volt, és a milliós pártmegbízásokat valójában Nyőgéri intézte.

Tovább erősíti ezt a teóriát az is, hogy a rendszeres panaszok ellenére Gy.-ék önkormányzati bérlakásban lakhatnak, a szerződésüket pedig rendszeresen meg is hosszabbítja az önkormányzat – magyarázta Hencsei Zsolt.

Az ügyet a Tiszta Kezek Frakció vitte a közgyűlés elé, és azt kérték: személyesen intézkedjen végre Péterffy Attila, hogy véget érhessen a szomszédok kálváriája.

Az ülésen kiderült az is, Gy.-ék a gyámjai egy olyan fiatalembernek is, aki értelmi fogyatékos, és egy 4 éves korú gyerek szellemi szintjén van. Hencsei szerint ő inkább tűnik egy „házi szolgának”, mint egy olyan segítségre és támogatásra szoruló beteg embernek, akit szeretnek.

rendszeresen bántalmazzák, éheztetik és dolgoztatják a fiatalembert, ráadásul egy ajtó nélküli sufniban kell laknia

– magyarázta. Hozzátette: a fiatalember sokszor olyan éhes, hogy a szomszédok kutyatápját szedegeti össze, gyakran az udvarban a földről, és azt kénytelen enni.A mostani videón valóban az látszik, ahogy többször is, erősen megüti a fiatalembert Gy. L. az udvaron, a beteg férfi sír, és törölgeti a könnyeit is.– Arra kértem Péterffy Attilát, hogy személyesen lépjen közbe, mert Nyőgéri Lajos láthatóan semmit nem csinált az ügyben.

NAGYON SZOMORÚ VOLTAM, AMIKOR AZT LÁTTAM, HOGY MIKÖZBEN EZT A DRÁMAI ÉLETHELYZETET MAGYARÁZTAM, AZ EGÉSZET VÉGIG RÖHÖGCSÉLTE A KÖZGYŰLÉSBEN PÉTERFFY ATTILA ÉS NYŐGÉRI LAJOS

– közölte a Tiszta Kezek Frakció képviselője.

Péterffy Attila kedden közölte, Nyőgéri Lajos alpolgármester feljelentést fog tenni az ügyben, mert súlyos bűncselekmény gyanúja merült fel. A szomszédokról azonban nem ejtett szót.

Lapunk úgy tudja, a házban lakók már felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, megtették a feljelentést; a problémájuk az, hogy félnek és alig bírnak együttélni a folyamatosan balhézó, őket állítólagosan fenyegető, önkormányzati bérlakásban élő családdal. Ebben kértek segítséget eredetileg.