Címlap Balhé Késelt az Est...

Késelt az Est Café előtt, most 9 évet kapott!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két szórakozó fiatalt is megszúrt egy agresszív boxoló, aki a haverjaival vonult ki a szórakozóhely elé 2015-ben. Most "több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt" kilenc év szabadságvesztésre ítélte jogerősen a Pécsi Ítélőtábla.

A tizenhét éves ökölvívó társaival Pécs belvárosában szórakozott, italozott, majd az Est Café előtt

minden előzmény nélkül bottal megütött egy járókelőt.

Amikor egy másik ember ezt szóvá tette, a férfi négy társával rátámadt: többször megütötték, majd miután a földre került, többször megrúgták, később a földön fekvő férfi segítségére siető másik járókelőre is rátámadtak.

A verekedés során a vádlott egy késsel négyszer hátba szúrta a földön fekvő sértettet, a segítségére siető férfit pedig hasba szúrta.     

A két férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyiknél maradandó fogyatékosság alakult ki. Mindkettőjük életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.     

Az elsőfokú bíróság a késelőt több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt bűnösnek találta és hét év tíz hónap – fiatalkorúak börtönében végrehajtandó – szabadságvesztésre ítélte. Társaival szemben csoportosan elkövetett garázdaság és testi sértés miatt felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.     

Súlyosbították az ítéletet

Az ügyész a két embert súlyosan megsebesítő vádlott büntetésének súlyosítása iránt jelentett be fellebbezést, melyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott, így a Pécsi Ítélőtábla keddi másodfokú tárgyalásán a vádlott büntetését kilenc év szabadságvesztésre súlyosbította.

(MTI)