Címlap Sport Ki tudja ejte...

Ki tudja ejteni a Szentlőrinc a Puskás Akadémiát?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Élvonalbeli labdarúgócsapat érkezik szerdán Baranyába, a Szentlőrinc a Puskás Akadémiát fogadja a Magyar Kupában. A PMFC és a HR-Rent Kozármisleny idegenben lép pályára. A tét a legjobb 32-be jutás.

Manapság sajnos ritkán érkezik első osztályú labdarúgócsapat Baranyába. Legutóbb a Budafok járt a megyében, amely a Mohácsi TE 1888 vendége volt a Magyar Kupa előző körében: 0-6 lett a végeredmény.

Szerdán az NB II-es Szentlőrinc mérettetheti meg magát NB I-es ellenféllel szemben. A bajnokságban elég mély gödörbe kerülő Puskás Akadémiát fogadja Kozármislenyben, s egyrészt a leendő vendégek rossz formája miatt, másrészt azért, mert a két csapat között csak egy osztálynyi a különbség, nem vennénk mérget a felcsútiak sikerére.

– Szeretnénk jól szerepelni a Magyar Kupában, így biztosan nem feltett kezekkel megyünk majd ki a pályára. Győzelemre játszunk a Puskás Akadémia ellen is, meglátjuk, hogy mire leszünk képesek egy első osztályú ellenféllel szemben – mondta Fröhlich Roland, a Szentlőrinc 32 éves középpályása, aki korábban a PMFC játékosaként az élvonalban szerepelt.

A másik baranyai NB II-es csapatnak, a PMFC-nek papíron jóval könnyebb dolga lesz. A piros-feketéknek ugyan idegenben kell harcolniuk a továbbjutásért, de a harmadosztályú Salgótarján nem jelenthet megoldhatatlan feladatot a bajnokságban nagyon jól szereplő pécsi együttesnek.

A Magyar Kupa harmadik baranyai résztvevője a HR-Rent Kozármisleny. Jelena Richárd együttese a Taksony vendége lesz: a leendő ellenfél szintén az NB III. Közép csoportjának tagja, így két hasonló képességű csapat csap össze.

A szerdai kupamenü: Szentlőrinc–Puskás Akadémia (Kozármisleny, 12.30), Salgótarján–PMFC (12.30), Taksony–HR-Rent Kozármisleny (12.30).