Adalbert

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kezdenek komolyan kiakadni a bendzsós utcazenészre a pécsi belvárosban

/

Lassan az őrületbe kerget jó néhány belvárosban élőt és dolgozót a zenész, akinek művészetét (és hangszeres tudását) nem övezi osztatlan siker és elismerés. Legalábbis azok részéről, akik egész nap hallgatják és nem csak addig, ameddig elsétálnak mellette. A sztereó kakofónia akkor ütött csak be igazán, amikor megérkezett a dobos-elektromos gitáros páros is, pár lépésre a bendzsóstól!

Komoly ellenállás kezd formálódni a közösségi oldalon a belvárosban jól ismert bendzsós utcazenész miatt. A férfi boldogan penget a nap legkülönfélébb szakaszaiban a főtéren és a környékén, de előadását nem kíséri osztatlan öröm és elismerés – a posztok alapján.

Kibírhatatlan. Unalmas, bántja a fület, idegesítő és szerintem még csak tanulja a hangszert, de sosem fogja igazán tudni kezelni. Én legalábbis nem érzem a fejlődést a játékán

– fogalmazott egy környéken élő családapa, aki gyakran írja ki ebbéli elégedetlenségét a közösségi oldalra is.

Hirdetés

Nincs ezzel egyedül, egy ismert pécsi fotóművészt is lassan az őrületbe fog kergetni az utcazenész, posztjához pedig igen sokan csatlakoztak, akik szintén nem ájultak el a zenétől.

Az utcazenészt Güth Istvánnak hívják és nem túlzás: amolyan helyi híresség, sokszor megállnak vele fotózkodni az emberek, turisták, de helyiek is.

Kerestük a téren, de ezúttal nem találtuk ott, viszont mindenképpen megkérdezzük majd, mit szól ahhoz, hogy nem tesz mindenkit boldoggá, mihez kezd majd ezek után. Ha sikerült vele beszélnünk, akkor mindenképpen bemutatjuk az álláspontját.

Sztereó kakofónia

A napokban egyébként tetőfokára hágott a zenei őrület a Széchenyi téren, amikor a bendzsóstól pár méterre felállította, majd beüzemelte erősítőjét a belvárosban szintén jól ismert dobos-gitáros páros.

Fotó: Kalmár Lajos

Remek előadás kerekedett ebből, amolyan sajátos kis zenei-párbaj. De, ahogy az lenni szokott, ezúttal is győzött a hangosabb; bár a bendzsós nem adta olcsón, derekasan küzdött!

Szavazás

Ön szerint jó zenész a bendzsós?

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Kancsár Orsolya az SZFE-ügyről: Az igazság középen lehet!

Következő sztori

Bezárt egy gyorsétterem Pécsett, mert az egyik dolgozója koronavírusos lett

Legutóbbiak innen: Balhé

bool(false)