Címlap Balhé Kiakadtak a k...

Kiakadtak a kereskedők a Momentumra Pécsen, de van egy javaslatuk

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Teljesen kitakarja a Kereskedők Háza jó részének alsó kirakatait a Momentum „Igazságkiállítás” névre hallgató plakátkampánya, több kereskedő is felháborodott emiatt.

A plakátokról Donáth Anna, a párt elnöke mosolyog, és fedi fel az „igazságot” Orbán Viktor helyett, aki csak hazudik az embereknek – a kampány szerint.

„Volt két rossz évünk a járvány miatt, most meg éppen Karácsony előtt iderakják ezeket, hogy semmit ne lehessen látni abból, amit árulunk”

– mutatott ki boltja ablakán az egyik felháborodott kereskedő.

Azt állítják: a Momentum nem kereste meg őket előzetesen, nem egyeztettek az üzletek tulajdonosaival, egyszerűen csak felépítették a kirakatok elé a posztereket.

Hozzánk nagyon sok vásárló azért jött be, mert az utcáról, a buszról, vagy az autóból látta a kirakatunkat, amit egyébként rendszeresen frissítünk és aktualizálunk. Most semmit nem látni ebből, csak ezt a politikai hecckampányt, aminek mi értelme van? Nincs választás, nincs kampány, viszont jön a karácsony

– magyarázta az egyik ruhaüzlet tulajdonosa.

Azt mondta, neki nincs baja a Momentummal, egyik párt sem érdekli, az a baja, hogy meg sem kérdezték, és nem is értesítették. Közeleg a karácsony, nagyobb forgalom várható, de így semmit nem látnak üzletéből a vásárlók. Hozzátette, az is zavarná, ha egy cég vagy valaki más állná el a kirakatát pont ebben a számukra különösen fontos időszakban.

Tegyék arrébb!

Az üzlettulajdonosok azt mondták lapunknak, ha a Momentum 20 méterrel arrébb tenné a plakátkampányát, a Centrum Áruháztól felvezető lépcső elé, ott egyébként is van egy kis tér, akkor egyrészt sokkal többen látnák, hiszen ott van átmenő forgalom; másrészt a Kereskedők Háza üzleteit sem „árnyékolná” le a politikai tartalom.

A Pécs Aktuál felveszi a kapcsolatot a párttal, és rákérdezünk arra, hogy hajlandóak-e néhány méterrel áttelepíteni az egész "kiállítást". Amint reagálnak, beszámolunk róla.