Címlap Balhé Nem helyezi á...

Nem helyezi át a kereskedőket zavaró plakátjait a Momentum

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Teljesen kitakarja a Kereskedők Háza jó részének alsó kirakatait a Momentum “Igazságkiállítás” névre hallgató plakátkampánya, több kereskedő is felháborodott emiatt.

Nem a konfliktust keresik azonban, hanem a kölcsönös megoldást, ezért is tettek javaslatot a pártnak. Arra kérték őket, hogy

20 méterrel tegyék arrébb az egészet, mert ott nem zavaró és többen is láthatnák.

Mint most kiderült, kérdéseinkre a Momentum azt válaszolta:

nem pakolják át pár méterrel arrébb a „kiállítást”.

Lapunk kérdéseire adott válaszokból kiderült az is, hogy a Kereskedők Háza üzlettulajdonosaival nem egyeztetett a párt, mielőtt felhúzták a kirakatok elé a plakátkampányt.

„Donáth Anna Igazságkiállításának pontos helyszínét több körben egyeztettük azokkal a hatóságokkal, akiknek az illetékességébe tartozik ennek engedélyeztetése. A helyszín kialakításakor minden olyan szempontot figyelembe vettünk, melyeket ilyen esetekben szükséges, és melyeket az engedélyező szervek kértek. A hivatalos egyeztetési folyamat végén a kiállítást oda helyeztük el, ahová az engedélyt megkaptuk. Máshová a kiállítás hivatalos engedélyek hiányában nem helyezhető”

– magyarázták.

A Momentum közölte azt is, hogy

„a plakátkampány december 4-ig fog tartani, a helyszín ezután újra az eredeti állapotába kerül vissza”.

Addig is azt javasolják a pécsieknek, hogy „tekintsék meg az Igazságkiállítást, és hiteles forrásból tájékozódjanak róla, hogyan hazudta végig a Fidesz az elmúlt 12 évet”.