Címlap Balhé Kiakadtak a m...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint azt megírtuk, egyre többen termelnek mákot Baranyában és ezért egyre többen indulnak útnak egy jó fotó kedvéért a lilában pompázó mákföldekre. Sokan képesek sokáig begyalogolni a virágok közé, hogy érintetlen helyen fotózkodjanak a növényeket letaposva.  

Az influenszerek ezekben a napokban szó szerint elözönlik a mákföldeket. Az emberek hamar rájöttek, hogy ez bizony szuper jól fog kinézni a képeken, ezért egyre többen kezdtek el kijárkálni és posztolni. A levendulát már lenyomta a sokkal színesebb mákvirág, aminek a termelők kevésbé örülnek.  

„a kedves fényképezkedők LETAPOSSÁK AZT, AMIT VEREJTÉKES MUNKÁVAL MEGTEREMTETTÜNK!!!!!!!!!!…kérem, hogy ne tegyék tönkre az emberek a termésünket, fényképezni lehet, de nem más kárára!!!!!!!”

– írta a Pécs Aktuálnak az egyik baranyai mákföld tulajdonosa, aki teljes joggal fel van háborodva az alkalmi fotósok tömegétől. Az egyik baranyai mákföldön pózoló influenszer még arra is figyelt, hogy tájékoztassa a fotózkodókat, hogy mire figyeljenek.

Ez sok helyen probléma, főleg azokon a földeken, amelyek a főközlekedési utak mentén vannak, ahonnan könnyű kiszúrni a lila mákvirágokat.