Kemény párharc ez: nagyon kiegyenlített meccseket vív egymással az NKA Universitas Pécs és a Budapesti Honvéd
Címlap Sport Egy utolsó má...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon közel állt ahhoz az élvonalban szereplő pécsi férfi kosárlabdacsapat, hogy megkaparintsa a bajnokság ötödik helyét: az NKA Universitas Pécs másodpercekkel a meccs vége előtt még egy ponttal vezetett a Honvéd otthonában, a hazaiak azonban nyertek egy dudaszós duplával. Vasárnap az NKA Arénában pont kerül a párharc végére.

Egyszerű volt a helyzet a budapesti mérkőzés előtt: miután a pécsi fiúk megnyerték az első meccset, egy újabb győzelemmel lezárják a párharcot, és az ötödik helyen végeznek. Ha a Honvéd egyenlít, akkor vasárnap Pécsett, az NKA Arénában dől el, ki végez előkelőbb pozícióban.

Ahogy az várható volt, mindkét csapat beleadott apait-anyait ezen a mérkőzésen is. Az első negyedet Csirke Ferenc együttese nyerte meg (16-18), de a folytatásban a házigazdák voltak egy picivel jobbak, így harminc percnyi játék után 62-53-ra vezettek. Scherer Bálinték azonban nem adták fel, nagyot hajráztak, ennek köszönhetően pedig fordítottak is. Már csak 19,4 másodperc volt hátra, amikor Durmo tripláját követően 76-77 állt az eredményjelzőn. Egyetlen támadása volt tehát a Honvédnak a győzelemhez, a csattanó pedig az utolsó másodpercben érkezett: Filipovic bevágott egy duplát, ezzel megnyerte csapatának a meccset (78-77).

A két győzelemig tartó párharc így 1-1-re áll, a harmadik, mindent eldöntő mérkőzésre május 12-én, vasárnap 18.00 órakor kerül sor Pécsett, az NKA Arénában.

Budapesti Honvéd SE–NKA Universitas Pécs 78-77 (16-18, 23-18, 23-17, 16-24)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, rájátszás az 5-6. helyért, 2. mérkőzés. Budapest, Ludovika Aréna. Játékvezetők: Goda László, Söjtöry Tamás Ferenc, Pozsonyi László. Budapesti Honvéd SE: Djokovics 7/3, Brown 26, Hajdu 2, J. Henry 12/3, Filipovic 19/3. Csere: Kopácsi, Bazsó 3, Simon 3/3, Reizinger 3/3, Wesson 3/3, Karda. Vezetőedző: Zlatko Jovanovic. NKA Universitas Pécs: Nikolic 6, Kovács P. 5/3, Scherer 5/3, Durmo 16/6, Manjgafic 18/6. Csere: Walker 17/12, Kerpel-Fronius 6, S. Henry 1, Bor 3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.