Címlap Balhé Kirúgta Bangó...

Kirúgta Bangónét az MSZP, mert “megtévesztette végzettségével” a pártot és az embereket

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

– Az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól – jelentette be a párt közleményében vasárnap délelőtt.

Leszögezték: Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására. – A szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet. Az MSZP elvárja, hogy a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből – tették hozzá.

Szombaton derült ki: bár nyilvános önéletrajza szerint Bangóné Borbély Ildikó szocialista parlamenti képviselő 2013-ban közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán, az egyetem szerint tanulmányi rendszerük archívumában semmilyen adat nem található Bangónéről.

A momentumos Hajnal Miklós is közgazdásznak adta ki magát: sajnálja

Közgazdásznak adta ki magát eddig, de az előválasztási önéletrajzából kiderült, hogy csak egy nemzetközi érettségivel rendelkezik Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja.

Hajnal Miklós önéletrajza szerint nincs semmilyen felsőfokú végzettsége, így tehát közgazdásznak sem nevezhetné magát.

Hajnal CV-jében egy idén elkezdett levelező jogász szak mellett „felfüggesztett” oxfordi tanulmányokról számolt be. Így tehát a momentumos politikus mindössze egy nemzetközi érettségivel tölti be a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját, havi bruttó félmillió (502 200) forintért.

Hajnal az eset után azt nyilatkozta az Indexnek: sajnálja, és elnézést kér, ha bárkit megbántott azzal, hogy így hivatkozott magára. 

(via Magyar Hang)