Címlap Politika Kieshet a Par...

Kieshet a Parlamentből az MSZP, most közösen szeretne indulni a többi ellenzéki párttal

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

De nem azért, mert a párt enélkül, egymaga kiesne, hanem mert szeintük a választók akarják a közösködést.

Aláírásgyűjtő kampánnyal győzné meg az MSZP a többi ellenzéki pártot, hogy közös listát állítsanak a június 9-i EP- és önkormányzati választáson. Március 15-ig legalább 100 ezer aláírást szeretnének összegyűjteni – jelentették be a párt vezetői egy kedd délelőtti háttérbeszélgetésen – írja a Telex, amely ott lehetett a háttérbeszélgetésen.

Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke arról beszélt: az MSZP már tavaly januárban tárgyalóasztalhoz hívta a pártokat, hogy legyen elég idő kidolgozni a közös indulás részleteit és a győzelmi receptet. Volt olyan párt, amely nem fogadta el a meghívást, majd az egyeztetések hamar megszakadtak. A politikus szerint az ellenzéki választók döntő többsége közös listát szeretne és ezt mutatja a Závecz Research felmérése is – vélik.

Reagáltak azokra a kritikákra is, hogy az MSZP csak azért kardoskodik a közös lista mellett, mert önállóan nem éri el az 5 százalékot. Szerintük nincs félnivalója az MSZP-nek.

„Ha a választás estéjén Orbán megint kiáll mosolyogva, és azt mondja, hogy »van mire szerénynek lennünk«, az olyan mély gyomrost üt a választókban, hogy végképp elveszítjük a reményt” – fogalmazott Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke.

„A választók úgy el fognak zavarni a büdös francba, hogy füstölni fogunk.”

Az országos aláírásgyűjtő kampány rajtra kész: a párt közel 300 helyi szervezete, 100 pártirodája készen áll, az íveket már az elmúlt napokban kiküldték.