Közel 6.5 milliós kárt okozott az internetes csaló, most ülni fog

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vádlott összesen 228 embert vert át, összesen 6.403.150 forint kárt okozott.

A vádlott férfi 2018. február 21. és 2018. október 16. közötti időszakban munkahellyel, saját és családja megélhetését biztosító jövedelemmel nem rendelkezett. A vádlott rendszeres haszonszerzés céljából egy internetes oldalon

műszaki cikkeket és szerszámgépeket hirdetett meg eladásra,

amelyekkel nem rendelkezett, így azok tényleges átadására lehetősége és szándéka sem volt.

A vádlott hetente több alkalommal vásárolt különböző SIM-kártyákat tevékenységének leplezése érdekében. Ezekkel a kártyákkal, és egy internetes oldalon valótlan adatok megadásával új profilokat hozott létre, emellett úgynevezett

IP-zavaró technikát is alkalmazott, hogy beazonosítását nehezítse.

A vádlott annak érdekében, hogy pénzhez jusson, a hirdetésekre jelentkezőktől

50.000 vagy 500.000 forintot meg nem haladó összegeket kért átutalni

két különböző banknál vezetett számlájára.

A sértettek a vádlott kérésének eleget tettek, a vádlott pedig az általuk átutalt pénzösszegeket a számlájáról levette, míg a hirdetésben szereplő termékeket nem küldte meg a sértetteknek és a megadott telefonszámokon elérhetetlenné vált.

A Pécsi Járásbíróság a napokban megtartott előkészítő ülésen Ny. S. vádlottat 21 rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 207 rendbeli a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt – halmazati büntetésül – 1 év börtönre, 400.000 forint pénzbüntetésre és 2 évi közügyektől eltiltásra ítélte – olvasható a Pécsi Törvényszék közleményében.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Előző sztori

Tűz volt a beremendi cementgyárban

Következő sztori

BRÉKING! Pécsi repülőgépeket vet majd be a nigériai légierő!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1