Majdnem verekedésig fajult a vita két pécsi roma vezető közt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pattanásig feszült az ellentét Orsós Ferenc romológus, a Cigány Szociális és Művelődési Módszertani Bázis elnöke és Varga István a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke közt, miután véleménykülönbség alakult ki köztük Facebookon. A vitának majdnem verekedés lett a vége.

Orsós nemrég egy hosszú véleményposztban fejezte ki, hogy szerinte “a kisebbségi önkormányzat nem igazán alkalmas saját céljaik eléréséhez, az érdekérvényesítés azon módjaival, amely Önös érdekeket szolgálja, pláne ha ehhez nincs meg a szakirányú képesítés sem.”

– A Facebookos írásom után a Pécsi Nemzetiségi Roma önkormányzat vezetőségi tagja és felesége meg támadott. Olyan hangulatot árasztottak, hogy egy a cigány telepen éreztem magam. Volt itt minden, az asszony testének felkínálása, durva sértő kijelentésektől kezdve minden. Sajnos bele mentem ebben a játékba, amit már bánok, mert nekem kellett volna okosabbnak lennem – írja a romológus.

A poszt kapcsán Varga István, a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke közleményben tisztázta a helyzetet, ők ugyanis csak kérdéseket tettek fel.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Orsós úr nyílt lejárató kampányt hirdetett ellenem, ellenünk, a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat ellen. Pedig részemről egyetlen dolog történt csupán tegnap délután, három kérdést tettem fel neki: 1. A népfőiskola, 2. a Művészeti iskola, 3. a Tanoda: Hol vannak mindezekből a tanulók? Erre ő agresszivitással felelt, s azt állítja, hogy megtámadtuk.

Varga szerint miután nekik támadt, eltörte a telefonját is, mely használhatatlanná vált, rendőrt kellett hívni. A szóváltásról videó is készült:

Előző sztori

Folytassák ott, ahol a szünet előtti utolsó fordulóban abbahagyták!

Következő sztori

Potyogtak a gólok, jól szórakoztak a szurkolók