Címlap Sport Folytassák ot...

Folytassák ott, ahol a szünet előtti utolsó fordulóban abbahagyták!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A válogatott mérkőzései miatt szünetet tartottak az NB I-ben és az NB II-ben, a hétvégén azonban folytatódnak a sorozatok. A másodosztályban a PMFC idegenben, a Szentlőrinc otthon lép majd pályára – mindkét csapatot megtizedelte a koronavírus-járvány.

A szünet előtti utolsó forduló nagyon jól sült el mindkét baranyai csapat számára. A PMFC hazai pályán a Siófokot múlta felül 1-0-ra, a Szentlőrinc pedig az ETO FC Győr otthonából hozta el a három pontot ugyanilyen eredménnyel.

Amint azt a Pécs Aktuál is megírta, mindkét csapatnál jelen van a koronavírus-járvány, több játékos is pozitív tesztet produkált. Ez természetesen alaposan megnehezíti mind a PMFC, mind a Szentlőrinc dolgát, de a szurkolók bíznak benne, hogy a két együttes sikerrel veszi a következő akadályt.

Egyiknek sem lesz könnyű dolga. A PMFC a Szolnok vendége lesz: a leendő házigazdák mindenki számára kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, nem véletlen, hogy az előkelő hatodik helyen állnak 18 ponttal (a PMFC a 9. helyet foglalja el 16-tal). A Tisza-partiak eddig hatszor játszottak hazai pályán, ebből öt meccset megnyertek, vagyis nagyon veszélyesek saját otthonukban. További érdekesség, hogy négyszer is 1-0-ra húzták be a mérkőzésüket, tehát nagyon jól zár a védelmük, de azért egy gólt általában találnak. Persze a pécsieknek nincs mitől félniük, ha a maximumot nyújtják, képesek lehetnek arra, hogy elrabolják a három pontot Szolnokról.

A Szentlőrinc ideiglenes otthonában, Kozármislenyben lép majd pályára, s azt a Kazincbarcikát fogadja, amely eddig kifejezetten jól vette az akadályokat. A leendő vendégek 15 pontjukkal a középmezőny tagjai (a 12. helyen állnak), vagyis pont ott vannak, ahova a baranyai csapat tartozni szeretne (a lőrinciek 11 ponttal a 18. pozíciót foglalják el). Biztos, hogy nem lesz egyszerű két vállra fektetni a barcikai együttest, nem véletlen, hogy a legutóbbi három meccsét megnyerte, ugyanakkor a szentlőrinciek már bizonyították, hogy bárkivel szemben fel tudják venni a versenyt: a szünet előtti fordulóban megverték idegenben az ETO FC Győrt, előtte pedig sokkal jobban futballoztak az ötödik helyezett Nyíregyházánál.

Az NB II. 12. fordulójának programja, október 18., vasárnap: Szentlőrinc–Kazincbarcika (14.30), Szolnok–PMFC (17.00), Siófok–Soroksár, Budaörs–Nyíregyháza, Vasas–DEAC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Ajka, Gyirmót FC Győr–Kaposvár, Csákvár–Békéscsaba, DVSC–Dorog. Október 19., hétfő: Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban a HR-Rent Kozármisleny ezúttal idegenben lép pályára, vasárnap (14.30) az ESMTK vendége lesz. Biztos, hogy nem lesz sétagalopp ez a kirándulás, a leendő házigazdák ugyanis az ötödik helyen állnak, de a mislenyieket sem könnyű legyűrni.