Címlap Balhé Már a Párbesz...

Már a Párbeszéd is tiltakozik a Mandulásba tervezett lakópark ellen – Ruzsa Csaba szerint nem is lesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak a Fidesz, az ÖPE és a KDNP, hanem a Momentum és már a Párbeszéd is kiállt és tiltakozik a Mandulásba tervezett lakópark, illetve az ehhez köthető Építési Szabályzat módosítása, a terület lakóövezeti besorolása ellen.

A Párbeszéd azt írta, hogy „zöld és balodali pártként semmilyen formában nem támogatja a pécsi építési szabályzat jövőbeni módosítását, ami lehetővé tenné az egykori Mandulás Camping területén egy villapark építését!”

„A Parkerdő területén kizárólag olyan funkcióbővítést, vagy beruházást tartunk elfogadhatónak, ami mindenki számára (!) elérhető, a kirándulást, a sportolást és a szabadidő eltöltésének természetközeli módját támogatják. A Mecsek-oldal további beépítése nem csak ökológiai szempontból elfogadhatatlan, de urbanisztikai szempontból is aggályos és kerülendő! Az üzleti érdekek kiszolgálása helyett egy zöld, fenntartható és szolidáris jövő az egyetlen lehetőség a helyi, országos és globális környezeti problémák megválaszolására”

– közölték.

Mint arról a Pécs Aktuál részletesen is beszámolt, börtönre ítélt szocialista építene lakóparkot a Mandulásba, a cég mögött pedig Puch László körvonalazódik.

„Nagy valószínűséggel”, avagy szándékos félretájékoztatás?

Az ATV is forgatott a témában.

A város alpolgármestere, Ruzsa Csaba szerint a kormánypártokhoz köthető ellenzék szándékosan tájékoztatja félre a város lakóit. Úgy gondolja, hogy akik azt hiszik, hogy lakópark lesz a területen, azok a várostól kapták meg a bejött kérelmeket. Szerinte ezek anélkül, hogy döntés született volna róluk, kifutottak a sajtóhoz. 

„Nagy valószínűséggel, azt hiszem, nem lesz itt lakópark ” 

– állította a műsorban.

(Borítóképünk illusztárció, a Mandulásban készült)