Címlap Balhé Súlyosan félr...

Súlyosan félrevezető álkérdéssel befolyásolja valaki a pécsieket!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Politikai kutatást végeznek, de inkább a meggyőzés lehet a cél.

Több olvasónk is figyelmeztette szerkesztőségünket, hogy olyan közvélemény-kutató kereste meg politikai kérdésekkel, amely a kérdések közé álkérdést is becsomagolt, sőt: kifejezetten hamis és félrevezető narratívát próbáltak sulykolni.

Alapvetően az önkormányzatról, a városvezetéshez köthető baloldali szereplőkről szóló kutatásban volt egy pont a kérdéssor vége felé, amikor arra kérdezett rá az adatfelvevő, hogy „mit gondol arról, hogy az önkormányzat a volt Bőrklinika épületének eladásából befolyt összegből megvásárolta a Mandulást„.

Csakhogy ez a látszólagos kérdésbe csomagolt állítás hazugság.

És ez az, amit több olvasónk is kiszúrt és értesítették lapunkat.

Az önkormányzat ugyanis nem megvette, vagy visszavásárolta az egykori Mandulás kemping területét, hanem elcserélte, ráadásul olyannyira vitatható módon, hogy az ügylet miatt máig nyomozás folyik! (Erre nem is kérdeztek rá a kutatásban, pedig erősen indokolt lett volna – a szerk.)

Hűtlen kezelés miatt vizsgálódnak a rendőrök, ugyanis

nem zárható ki, hogy elherdálták Pécs vagyonát azért, hogy egy ismerős, MSZP-közeli cégnek kedvezzenek a városvezetők.

A korábban Puch Lászlóval, a szocialisták volt erős emberével összeköthető vállalkozás egy sokmilliárdos haszonnal kecsegtető parkosított területhez juthatott Pécsett úgy, hogy egy friss döntés miatt akár lakóparkot is építhet rajta a Belváros-Egyetemváros peremén. Pécs eközben csak egy romos kempinget, és némi aprót „nyert” ezen. A városvezetés szerint nincs itt semmi látnivaló: minden szakszerű, szabályos és törvényes volt.


A Pécs Aktuál korábban egyetlen cikkben szedte össze a városvezetést érintő, necces ügyeket, amelyekben komoly nyomozások is folynak.


Azóta kiderült, nemcsak ez a négy ügy van, hanem érik az ötödik is

Az ötödik ügy Ruzsa Csaba alpolgármester korábbi vélt vagy valós összeférhetetlensége körül fejlődik fel éppen, amely ha megáll, akkor annak súlyos, akár távozással járó következményei lehetnek. Emellett jogi szakvélemények szerint több tízmillió forintnyi közpénzt is vissza kell fizetnie Ruzsa Csabának, amelyet az ominózus időszakban felvett alpolgármesteri tisztségének köszönhetően bérként, miközben törvény tiltja, hogy két fizetést is bezsebeljen.

A pécsi alpolgármester – saját vagyonbevallása szerint is – 18 hónapon keresztül vett fel ugyanis két fizetést: egyet alpolgármesterként, egyet egy céges megbízásból eredően, ám ez utóbbiról erős a gyanú, hogy jogsértő volt.

Az ügyről itt írtunk részletesen, bemutatva Ruzsa Csaba részletes védekezését is, amelyet azóta viszont megcáfolt munkatársa, akivel közösen dolgoztak a cégben: