Címlap Balhé Méltatlansági...

Méltatlansági eljárást kezdeményez Ruzsa Csabával szemben a Tiszta Kezek „a törvénytelenül felvett milliók miatt”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"Nem sikerült tisztáznia magát Pécs gazdasági ügyekért felelős alpolgármesterének, aki hivatali ideje alatt, több mint másfél éven keresztül vett fel fizetést egy cégtől is. Ez összeférhetetlen és törvénytelen, ugyanis nem vehetett volna fel fizetséget Ruzsa Csaba. Ugyanilyen ügybe bukott bele Szekszárd fideszes polgármestere is, akinek jogerős ítélet alapján távoznia kellett a városvezetői székből" - közölte a Tiszta Kezek Frakció közleményben.

„Fizesse vissza a törvénytelenül felvett 40 millió forintnyi közpénzt Pécs alpolgármestere”

– címmel kaptunk közleményt a Tiszta Kezek Frakciótól (TK), amely elsőként robbantotta ki a Ruzsa Csabával kapcsolatos botrányt.

„Nem tudta magát tisztázni a Közgyűlésen Péterffy Attila legfontosabb kulcsembere, érdemi választ sem tudott adni kérdéseinkre, mindössze az történt, ami szokott: összevissza magyarázott és mentegetőzött, valamint hárított. Egy valami azonban kiderült, ha mondandójának csak egy kis része volt is igaz: azért vette fel a pénzt, amiért a pécsiek is fizetik, azaz amiért gazdasági ügyekért felelős alpolgármesterként  tiszteletdíjat kap – a Városházán érkezése után egy egész főosztályt hozott létre a helyi gazdaság fejlesztése céljából. Vagyis, nem elég, hogy

a tiszteletdíja mellett fizetést vett fel, ráadásul ugyanazért a munkáért vett fel kétszer fizetést!”

– közölték Bognár Szilviáék, de itt még nem álltak meg.

Tiszta Kezek Frakció (Topán László, Bognár Szilvia, Hencsei Zsolt)

„Ruzsa Csabát felszólítjuk: fizesse vissza a törvénytelenül felvett, számításaink szerint nagyságrendileg 40 millió forintnyi közpénzt kitevő alpolgármesteri fizetését, amelyet abban az időszakban tett zsebre, amikor egy cégtől is fizetést kapott. Mindezek után pedig mondjon le tisztségéről, mert nem a város érdekeit képviseli, hanem saját magát, illetve egy háttérben bujkáló érdekcsoportét

– tették hozzá.

Bejelentették azt Bognár Szilviáék, hogy „a Tiszta Kezek méltatlansági eljárást fog kezdeményezni Ruzsa Csabával szemben, ha záros időn belül önmagától nem távozik a közéletből”.

A Tiszta Kezek Frakció azért alakult meg, miután kivált a városvezető koalícióból, mert felismertük a korrupciót, az antidemokratikus városvezetést és az uram-bátyám rendszert, amelyet a Péterffy Attilát is futtató, önmagát baloldalinak hazudó üzleti érdekkör működtet Pécsett - jegyezték meg.

Cáfolták Ruzsa védekezését az ATV-ben

Amint azt elsőként megírtuk, rendkívül izgalmas ügyet ásott elő a Tiszta Kezek Frakció (TK) Ruzsa Csaba gazdasági alpolgármesterről. Hencsei Zsolt, a TK képviselője szerint Péterffy Attila jobbkeze, legfontosabb munkatársa ugyanis törvénytelenül vehetett fel számításai szerint nagyságrendileg 40 millió forintot, ugyanis összeférhetetlenség állt fent az önkormányzati törvény szerint, mert egy cégtől is pénzeket vett fel 18 hónapon keresztül, miközben alpolgármester is. Ruzsa Csaba szerint ő tudományos munkát végzett, ami kivétel a törvényben, ezért vehetett fel pénzt és nem volt összeférhetetlen. Munkájuk „tudományos” jellegét viszont egyértelműen cáfolta munkatársa, akivel együtt dolgoztak a cégben.