Címlap Balhé Cáfolják Pécs...

Cáfolják Pécs alpolgármesterének védekezését az ATV-ben: Törvénytelenül vehetett fel 40 millió forintot!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hencsei Zsolt, a Tiszta Kezek Frakció képviselője szerint Péterffy Attila jobbkeze, legfontosabb munkatársa:

Ruzsa Csaba törvénytelenül vehetett fel számításai szerint nagyságrendileg 40 millió forintot, ugyanis összeférhetetlenség állt fent az önkormányzati törvény szerint, mert egy cégtől is pénzeket vett fel 18 hónapon keresztül alpolgármesteri fizetése mellett, de ezt nem tehette volna meg.

Az alpolgármester szerint ő tudományos munkát végzett, ami kivétel a törvényben, ezért vehetett fel pénzt és nem volt összeférhetetlen – számoltunk be korábban. A további érdekes részleteket az alaphírről ebben a cikkünben lehet megtalálni, Ruzsa Csaba teljes védekezésével:Cáfolják Ruzsa szavait

Az ATV Híradója megszólaltatta azt az önkormányzati képviselőt is, aki maga is együtt dolgozott Ruzsával a cégben – de törvényesen vehetett fel ezért fizetést, képviselők esetében ugyanis nem áll fenn összeférhetetlenség ilyen esetben.

Csizmadia Péter azt mondta:

nem tudományos feladatuk volt, hanem befektetésösztönzés, vagyis szakmai munkát végeztek.

Horváth Csaba, ismert pécsi politológus, a PTE oktatója is azt mondta az ATV-nek: tisztázni kell, hogy tudományos munkát végzett-e, vagy sem Ruzsa, mert ettől függ a „végeredmény”.

Az ominózus híradó anyag a nyilatkozatokkal 12:32-től nézhető meg az ATV-n. Ruzsa egyébként nem akart nyilatkozni a csatornának.A Tiszta Kezek érdeklődésünkre közölte,

hamarosan további információkkal jelentkeznek az ügyben.

Ruzsa Csabától kértük, hogy mutassa be azokat a dokumentumokat (szerződést, teljesítést), amelyek egyértelműen igazolják az állításait, vagyis azt, hogy tudományos és nem szakmai munkát végzett. Amint ezt lehetővé teszi, beszámolunk róla.

Kapcsolódó tartalom: