Címlap Baranya Internetes cs...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két internetes csalót fogtak el Budapesten, akik strómanok közreműködésével, álhirdetésekkel csaltak ki több millió forintot emberektől.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 18 és a 20 éves hernádi férfi az egyik online piactéren hamis felhasználói profilokat hozott létre, majd ott különböző használati tárgyakat, például bútorokat vagy kerti gépeket hirdetett eladásra. A jelentkezőket ezután rávették arra, hogy az előleget vagy akár a teljes vételárat előre utalják át.

A kicsalt összegeket sosem a saját számlájukra kérték, hanem ismerősökére, akik levették az érkezett pénzt onnan, majd átadták azt a csalóknak.

A nyomozók a csalók elfogását megelőzően öt strómant azonosítottak, akiket pénzmosással gyanúsítanak. A 18 éves férfi édesanyja – aki szintén közreműködött az álhirdetések feladásában – csalás elkövetése miatt szeptember 7-e óta letartóztatásban várja a további eljárást. Az ügynek jelenleg 22 sértettje van, de valószínűleg a sértettek száma és a gyanúsítottak köre is bővül majd.

A két fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat. Csalás bűntette miatt nyomoz ellenük a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A két fiatal egy másik bűncselekmény miatt folytatott nyomozásban során került a baranyai rendőrök látókörébe, amiben egy férfi hatszáz embert tévesztett meg otthonról végezhető munkáról szóló hamis hirdetésekkel.