Címlap Balhé Működési támo...

Működési támogatást kért – Kiröhögték a városvezető frakció tagjai a Roma Önkormányzat pécsi elnökét

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiskorúsítva van a pécsi Nemzetiségi Roma Önkormányzat, mert a többi nemzetiségi önkormányzat tehet javaslatokat, a Roma önkormányzat nem tehet javaslatokat a pécsi költségvetésben – panaszolta

Varga istván, aki a pécsi Közgyűlésen próbált felszólalni és jelezni, hogy milyen problémákkal küszködnek, de egyszerűen kiröhögték a városvezető frakció tagjai.

Varga szeretett volna működési támogatást kérni a szervezet számára – hasonlóan a többi nemzetiségi önkormányzathoz, de erre nem kapott lehetőséget – állította, csak úgy sikerült benyújtania a kérését, hogy azt Berényi Zoltán, az ÖPE képviselője bevállalta. Auth istván, nemzetiségi tanácsnok, DK-s képviselő helyett – derült ki az ülésen. Ezt szóvá is tette Varga istván, majd ekkor röhögték ki a városvezető frakció tagjai, amit persze nem hagyott szó nélkül az elnök. Végül a polgármester utasította rendre Vargát.

Mutatjuk az egészet videóban, érdemes megnézni, mert sajnos igen szomorú pillanat volt:

„Nem így működik a történet” – mondta Péterffy Attila

Varga István felszólalása után Péterffy Attila ragadta magához a szót. A polgármester azt mondta, nem tudja támogatni – nem tudja befogadni – a pécsi romák igényét, de azt megígéri, hogy levélben kér majd működési tmogatást Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető minisztertől és egy személyes időpontot is ebben az ügyben, amire Varga is elkísérheti. Végül odaszólt a baloldali frakciónak is, hogy „higgadtan és mosolygás mentesen teljesítse szolgálatát”.