Címlap Krimi 12 éves kisfi...

12 éves kisfiút raboltak ki a pécsi vásárcsarnoknál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség kifosztással vádol egy férfit, aki egy tizenkét éves kisfiútól vette el a pénzét egy pécsi buszmegállóban. A vádlott korábban többször volt büntetve, zsarolás és rablás miatt is elítélték, legutóbbi büntetéséből 2020 októberében szabadult.

A vádhatóság szerint a férfi tavaly november 21-én este hat óra után a Vásárcsarnok előtt levő helyi járatú autóbuszmegálló környékén járt, ahol felfigyelt a buszmegállóban ülve buszra várakozó kisfiúra, aki az iskolából tartott hazafelé. Látva, hogy a gyermek egyedül van, elhatározta, hogy pénzt vagy más értéket szerez meg tőle.

A vádlott leült a sértett bal oldalára, szorosan mellé és megkérdezte, hogy mennyi az idő. A sértett kihúzta a kabátjának jobb zsebéből a telefonját és megmondta az időt. A férfi ekkor azt kérte a kisfiútól, hogy adja oda az ezresét, amire a sértett azt válaszolta, hogy nincs ezrese. Erre a vádlott a sértett telefonját kérte, azt állítva, hogy az egyik haverját szeretné felhívni. A sértett azt válaszolta neki, hogy nincs a telefonjában SIM-kártya. A vádlott ekkor benyúlt a sértett kabátjának bal zsebébe, és onnan pénzérméket, összesen 200 forintot vett ki. A pénz elvétele után kérte a sértettet, hogy hadd nézze meg a telefonját. A kisfiú ezért kihúzta a telefont a zsebéből, majd gyorsan felállt és sírva a másik buszmegállóba sietett.

A vádlott úgy vette el a pénzt a kisfiútól, hogy kihasználta védekezésre képtelen állapotát, cselekménye ezért kifosztás bűntettének minősül, ami egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Mivel a férfi különös visszaeső, a büntetési tételkeret egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.