Címlap Balhé Nagyon rászál...

Nagyon rászálltak Vári Attilára: megint „feljelentették”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tovább csepegteti a témákat és a feljelentéseket a pécsi városvezetés, illetve önkormányzat, ezúttal megint Vári Attilára szeretnének ráhúzni egy újabb bűncselekményt. Az önkormányzat most azt közölte, hogy „újabb feljelentést tett a PSN jelenlegi vezetője

Vári Attila vezetése alatt történt, jelentősen túlárazott, részben el nem végzett, ám maradéktalanul kifizetett EKG-szűrések miatt.

Azt írják: „több alkalommal írt ki közbeszerzést a Vári Attila vezette Pécsi Sport Nonprofit Zrt. sportolók telemetriás EKG-szűrése, intelligens EKG-adatbázis létrehozása és továbbfejlesztése céljából. 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is az EKG Telemetrik Kft. lett a nyertes, az utolsó két évben nem is jelentkezett más cég a feladatra.

A három évben összesen 46 millió forintot fizetett ki a PSN Zrt. az EKG Telemetrik Kft.-nek a vizsgálatok elvégzéséért. A méréseket valójában elvégző orvos ezeket alkalmanként 700 forintért végezte, míg az őt megbízó EKG Telemetrik Kft. ennek mintegy tízszeresét, 6000, illetve 7200 forintot számlázott ki az önkormányzat sportcége felé”.

Az önkormányzat közleményében azt állítja,

„a szerződésben vállalt szűréseknek csak egy részét végezte el a vállalkozó. 2015-ben csupán az előirányzott vizsgálatok mintegy negyedét végezték el, 2017-ben pedig 1600-zal kevesebbet, mint ami a szerződésben szerepelt. Az önkormányzat sportcége ennek ellenére minden évben a teljes megállapodott összeget kifizette az EKG Telemetriknek. Ismertté vált továbbá az is, hogy az EKG Telemetrik ügyvezetői-tulajdonosi köre üzleti kapcsolatban állt a PSN Zrt. volt vezérigazgatójával, Vári Attilával”.

„Az üzleti kapcsolat, a túlárazott vizsgálatok, amelyeket teljes mértékben kifizettek, de nem végeztek el miatt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésért” tett feljelentést Máté János cégvezető.