Címlap Balhé Csepegteti a ...

Csepegteti a feljelentéseket az önkormányzat: most megint a PSN-ben találtak „valamit”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb feljelentést tett a PSN Zrt. ügyvezetője – közölte az önkormányzat, amely szinte szappanoperába illő lendülettel csepegteti az ilyen és ehhez hasonló ügyeket.

Ezúttal azt állítják: a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. Vári Attila irányítása alatt „fillérekért adta bérbe a Hullámfürdő konditermét, gyakorlatilag ellátta az üzemeltetés feladatait, de a haszon már a bérlőt illette”. Közölték, „alkalmanként óránként horribilis összegekért bérelte vissza a PSN saját termét.”

Szerintük az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat a PSN végezte: az önkormányzati cég munkatársai szedték a belépőjegyet és takarították a helyiséget. A forgalom után járó összeget pedig a jelentéktelen bérleti díj levonása után az önkormányzati cég egyszerűen átutalta a bérlőnek – magyarázták.

Azt állítják: „a PSN Zrt. időnként visszabérelte saját konditermét. A teremhasználatért azonban, amiért az egyéni vállalkozó, majd az üzemeltetésben 2019-ben őt váltó élettársa havi 30 ezer forintot fizetett, a PSN már óránként 20 ezer forintot utalt át a vállalkozónak. Az így keletkező számlák egy részét a cégnél fellelhető adatok szerint a vízilabda utánpótlás TAO támogatása terhére számolták el” – tették hozzá.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint „2017 és 2020 között, mintegy 4 év alatt a bérlő összesen 1 millió forintot fizetett ki bérleti díjként a PSN számára, miközben a terem 22,8 millió forint hasznot hozott nekik, amiből legalább 3,5 milliót maga a terem tulajdonosa, a PSN Zrt. állt”. Hűtlen kezelés miatt tett feljelentést Máté János ügyvezető.

Egyszer már nekimentek Várinak – hiába

A megint megvádolt Vári Attila-féle cégvezetés álláspontját egyelőre nem ismerjük az ügyben. Amint sikerül megtudni az ő reakciójukat is, frissítünk, vagy új cikket írunk.

Vári Attilát korábban is megvádolta már az önkormányzat azzal, hogy adatokat tüntetett el. A rendőrség azonban közel egyéves nyomozás után ezt nem így látta. Mindezek ellenére a Pécs Aktuál megtudta, hogy a PSN Zrt. MSZP-közeli ügyvezetője, Máté János a lezárt nyomozás ellenére pótmagánvádas büntetőpert kezdeményezett Vári Attila ellen nemrégen.

Az esetről és arról, hogy mi állhat a „szappanopera” hátterében valójában, ebben a cikkben írtunk részletesebben:

(Borítóképünk Bodnár Imre ügyvéd, a pécsi „átvilágítások vezetője” közösségi oldaláról való)