Címlap Gazdaság Kővári: ideje...

Kővári: ideje, hogy a pécsiek megismerjék az MSZP-s oligarchák által irányított városvezetés hazugságait!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nincs csődben az önkormányzat, és a városvezetés állításával - miszerint nem történt semmilyen fejlesztés Páva Zsolt polgármestersége alatt - szemben 150 milliárdnyi fejlesztési forrást kötött le az előző vezetés - derült ki Kővári János ÖPE-képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.

Rögtön belevágott mondandójába a képviselő, aki szerint nem kellett sok idő, hogy a szocialista oligarchák által irányított városvezetés második hazugsága is lelepleződjön. Mint mondta, az elmúlt évek során egyszer már kiderült az, hogy hazugság volt az önkormányzati csődről szóló híresztelés.

Már három éve mindig pozitív szaldóval zárul a költségvetés, tehát nem volt igaz, amit állítottak, hogy csődben van a város, hiszen akkor a mostani pandémia idején sem tudott volna egymilliárdos többlettel zárni a költségvetés

– hangsúlyozta.

Íme a második hazugság

A második lelepleződött hazugság a városfejlesztési társaság beszámolójából derül ki. A dokumentum szerint 31 milliárd forintnyi fejlesztési pénzt kötöttek le különböző pályázatok során még az előző városvezetés idején. Volt, amelyik már befejeződött, volt, amelyik a kivitelezés szakaszában tartott.

Emlékszünk, a választás előtt azt mondták, hogy semmi nem történt tíz év alatt, Páva Zsolt városvezetése alatt, ezt most már ők maguk is cáfolják

– fogalmazott Kővári, hozzátéve, hogy tíz év alatt összesen 150 milliárdnyi fejlesztés történt a városban. Ennek egyik eleme az épülő új vásárcsarnok, de elkészült már az IH felújítása, a Centrum-parkoló bővítése – csak hogy a közelben lévő beruházásokat említsük, bár sokáig lehetne sorolni a fejlesztéseket.

Igazságot a pécsieknek!

Az ellenzéki képviselő szerint a legfontosabb, hogy minden pécsi polgár pontos információkkal rendelkezzen arról, hogy mi mikor történt, mert a

szocialisták által vezetett városvezetés láthatóan semmi másra nem képes, minthogy az elődeinek az érdemeivel dicsekedjen és pózoljon, illetve hogy eladja azokat az ingatlanokat, amiket egyébként még el lehet mozdítani.

Kővári amondó, hogy ezt az improduktív és hamis szándékot, amit tőlük láthatunk ráadásul azzal próbálják leplezni, hogy gúnyolódnak azokon a politikusokon, akik szóvá teszik ezt a tevékenységet, illetve akik bemutatják az igazságot.

Miért hazudtak a választóknak?

Az ellenzék várja a szocialistáktól és a városvezetéstől annak a magyarázatát, hogy miért hazudtak a választóknak, amikor a választások idején azt mondták, hogy semmi nem történt – ez tételesen cáfolódott, hiszen 150 milliárdnyi fejlesztés történt 10 év alatt. Másrészt azt híresztelték, hogy csődben van a város – ez sem igaz, hiszen harmadik éve pozitív szaldóval zár a költségvetés.

És persze az is hazugság volt, hogy ők civilek, hiszen mostanra már látjuk, hogy pártok által közösen gründolt szervezetben indultak, sőt azt is látjuk, hogy valójában az MSZP oligarchái és levitézlett politikusai irányítják a várost. Itt az ideje, hogy a pécsiek megismerjék az igazságot!

– jelentette ki.