Címlap Balhé Nekiment Mell...

Nekiment Mellár Tamás a pécsi városvezetésnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi civil szervezetek panaszait tolmácsolta Péterffy Attilának Mellár Tamás. Ezzel indult a keddi Közgyűlés. Mellár szerint rengeteg ígéretet kaptak a pécsi civil szervezetek a városvezetéstől, évekig hitegették őket, de szinte semmi nem valósult meg ezekből.

Most is ott tartunk, mondják a civilek, hogy évekkel a koncepciók kialakítása után, lényegi dolgok nem történtek a megvalósítás tekintetében

– magyarázta Mellár.


Kővári János, az Összefogás Pécsért vezetője szerint Péterffyék hazudtak és becsapták a civileket, ráadásul a DK-s Kunszt Márta havi 300 ezer forintot is fölvesz civil tanácsnokként.

Zag Gábor, az érintett területért felelős alpolgármester azt bizonygatta, hogy mindezek a kritikák nem igazak, igenis sokat tettek a pécsi civil szervezetékért. Hangsúlyozta, hogy nem politikai döntések születnek, hanem szakmaiak.

Ezt Bognár Szilvia független képviselő szerint nem igaz, amit ő első kézből tud, hiszen Zag elődje volt, így pontosan rálátott arra, mi folyt a civilekkel – mondta. Szerinte komolyan mazsoltáztak a városvezetők civilek és civilek között, és a nem baráti szervezetektől visszatarottak támogatásokat.

Péterffy Attila végül az egész diskurzust – Mellár Tamás mondandóját is – a politikai kampány részének minősítette, és átlépett ezen.

Már 2020-ban megírta a Pécs Aktuál, hogy nagy baj lehet a városvezetés civil politikájából.


A mai vita ITT visszanézhető, a Közgyűlés legeleljén történt.