Nóra, Lili

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt évet is kaphat a pécsi rémhírterjesztő

/

Szétposztolta a közösségi oldalát azzal, hogy nincs is járvány, és ami van, az se veszélyes. Most bíróság elé kell állnia.

Hirdetés

A nyilvánosság számára zavart és nyugtalanságot keltő nyilatkozatokat, megosztásokat és álhíreket tett közzé a Facebookon egy 44 éves pécsi férfi március 20-tól kezdve – közölte a rendőség.

A posztokban azt híresztelte, hogy a világon nincs koronavírus járvány, az csupán egy titkos hatalomátvétel részét képezi. Ennek bizonyítására a profilján megjelent nyilatkozataihoz részben valós híreket közölt, de hozzászólásaiban elferdítette a hírek tényleges tartalmát,

részben pedig a koronavírus tagadásával kapcsolatos, hamis, internetes videókat osztott meg – tudtuk meg a rendőröktől.

Most a Pécsi Járási Ügyészség rémhírterjesztéssel vádolja a pécsi férfit, mert “a vádlott által tett bejegyzések alkalmasak voltak arra, hogy akadályozzák Magyarország Országgyűlése és Kormánya által bevezetett járványügyi intézkedések eredményességét” – tudtuk meg.

A férfi büntetlen előéletű, de egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mert “különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztésnek minősül” amit csinált.

Tárgyalása hamarosan kezdődik.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Országos tisztifőorvos: két napja csökken az aktív fertőzöttek száma

Következő sztori

Augusztusban rendezik meg a Paloznaki Jazzpikniket

Legutóbbiak innen: Balhé

bool(false)